Gyártásvezetői, filmrendezői, vágó, forgatókönyvíró és operatőr szakos hallgatók is otthhagyják az egyetemet, nem egy esetben teljes osztályok távoznak – közölte Facebook oldalán a FreeSzfe.

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi filmes képzéséből a következő osztályok hallgatói szüntették meg jogviszonyukat az egyetemmel: BA osztályok: gyártásszervezők: 6-ból 5 hallgató,filmrendezők: teljes osztály, 5-ből 5 hallgató,vágók: teljes osztály, 6-ból 6 hallgató, operatőrök: teljes osztály 6-ból 6 hallgató, filmforgatókönyvírók: teljes osztály, 6-ból 6 hallgató.

MA osztályok: filmrendezők: teljes osztály, 7-ből 7 hallgató,operatőrök: 7-ből 6 hallgató” – írták.

Mi is lehet erre mondani? Először is azt, hogy persze, joguk volt hozzá. Szabad országban bárki, bármikor felhagyhat a tanulmányaival és máshova igazolhat.. Így tett ez a 2019-es korosztályból 41 tanuló, akik most egy önképző egyesületnél bontogatják tovább szárnyaikat. Tudják, hogy FreeSZFE nem rendelkezik felsőoktatási akkreditációval, és államilag elismert diplomát sem jogosult kiadni.

Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) „nagy szomorúsággal” vette tudomásul a tényt abban a közleményben amelyet eljuttatott az MTI-nek.

Mi azért nem vagyunk olyan szomorúak. Bár egy kicsit kár, hogy eddig olyanokba öntöttünk adóforintokat, akik nem nemzetben, hanem globalista Európában hisznek (bármi is legyen az), dehát több is veszett Mohácsnál.

Ennél még örvendetesebb a tény, hogy most feketén-fehéren kiderült: igen, a régi SZFE libsiképző volt, bármennyire is megpróbálták letagadni és lehazudni a mindent is jobban tudók. Így legalább most tiszta víz került a pohárba és ősztől új időszámítás kezdődhet az új SZFE-n. Merthogy a 41 önjelölt hős kevés volt ennek megakadályozására és ezt a sokszoros felvételi túljelentkezés is bebizonyította.

KÉP: Vadhajtások