Mi, vidékről álmodók és vidéken álmodók, Lesz – Gyüttmentek és Már – Gyüttmentek idén hatodik alkalommal találkozunk, augusztus végén, Magfalván, hogy egymással megosszuk tudásunkat, kicseréljük tapasztalatainkat egy szelíd találkozón, nulla hulladék szemléletben.

A Gyüttment Találkozó szakmai előadásain és gyakorlati foglalkozásain megismerkedhetsz, kapcsolódhatsz vidéken újrakezdőkkel, az országban már létező gyüttment közösségek képviselőivel, és azokkal is, akikben még csak érlelődik a vidékre költözés gondolata.

Szó lesz azokról a kulturális értékekről és tapasztalati tőkéről, melyet a vidéken élők őriznek, ápolnak, és megismerhetjük korunk az ökotudatos létezéshez kapcsolódó legújabb vívmányait is. Mindezt egy olyan eseményen, ahol közösséget alkotva együtt keressük a válaszokat, a jelenünket és jövőnket feszítő társadalmi, gazdasági és környezeti kérdésekre.

A Gyüttment Találkozó nulla hulladék szemléletű: négy nap alatt semmilyen hulladékot nem termelünk, vagy csak olyat, amelyet komposztálni tudunk. Ezt Magyarországon először mi valósítottuk 2017-ben és azóta is rendezvényeink védjegyévé vált.

A programokról bővebben a Gyüttment Fesztivál honlapján található információ, itt.