Internetes adománygyűjtést indított a Ringató Magyar Zenei Nevelési Alapítvány a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány számára – közölték a szervezők. Az adománygyűjtés szeptember 15-ig tart az Adjuk Össze oldalon,

„A koronavírus-járvány első és második hulláma során nem tapasztaltuk azt, amit a harmadik során, hogy fiatalok, méghozzá kisgyermekeket nevelő szülők halnak meg, és gyermekek maradnak árván.” A több mint kilencszáz kisgyermek és kamasz tragédiája mellett nem mehetünk el segítségnyújtás nélkül, hiszen mi is családokkal foglalkozunk nap mint nap.

Adománygyűjtést indít a Ringató azoknak a gyerekeknek, akik a koronavírus járványban elveszítették valamelyik szülőjüket. A kezdeményezéssel a Regőczi István Covid árvákat segítő Alapítvány munkáját kívánjuk támogatni.

„Ez az alapítvány olyan helyzetet próbál teremteni, legalábbis anyagi értelemben a gyerekek fejlődése, továbbtanulása, továbbmenetele, képzése, nyelvtanulása tekintetében, mintha az édesapjuk vagy az édesanyjuk életben maradt volna, és tudna róluk gondoskodni.”

Augusztus utolsó vasárnapján a Ringató közössége és a hozzájuk csatlakozó családok közös énekléssel is megemlékeznek majd azokról, akiket veszteség ért, a Millenárison megrendezendő Végre újra együtt énekelhetünk elnevezésű családi napon.

Az adománygyűjtéshez és a rendezvényhez több civil szervezet is csatlakozott: Egyszülős Központ, Fiatal Családosok Klubja, Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, Nagycsaládosok Országos Egyesülete.”

Forrás: Adjukössze.hu

(Címkép forrás: YouTube)