Németország választ holnap. A választék nagyjából az vagy ugyanaz. Van egy angol betűszó, ami akár egy női becenév is lehetne, és ez úgy hangzik, hogy TINA, ám ez valójában egy akroníma, ami annak a rövidítése, hogy There Is No Alternative. (Nincs választási lehetőség – a szerk.)

Nos, Németország számára sincs alternatíva, a német választó tehát szabadon választhat, az vagy ugyanaz között, vagyis szabad emberként szabadon azt teheti, amit szabad neki. Ez akkor is így, sőt még inkább így van, ha tudjuk, hogy van egy párt, amely igen profi módon választotta meg a nevét, ez az AfD, amely a nevében is alternatívát kínál Németország számára. Mindez hasonlít az LMP és a Jobbik névválasztásához, amely két párt a nevével is jelezni akarta, hogy ők képesek megváltoztatni a politikai tér alapvető mintázatait.

De ahogy esetükben is kiderült, nem lehet más a politika, ahogy az LMP gondolja, és nem lehet jobb(ik) Magyarországot azon a módon elérni, ahogy a Jobbik akarja. Az AfD egyrészt karanténba szorított, megbélyegzett párt, bármilyen eredményt is ér el, nem kormányképes erő. Másrészt meglehetősen eklektikus, inkoherens programja nagyjából ugyanúgy nem alternatíva Németország számára, mint a szalonképes pártoké.

Az is biztosnak látszik, hogy nemcsak nincs egy párt sem, amely abszolút többséget szerezhetne, de egész biztos nem lesz olyan eredmény, hogy két párt koalíciója többséget jelenthetne, legalább három, sőt valószínűleg négy pártra lesz szükség a kormányalakításhoz. A nagy jobboldali (CDU–CSU) és baloldali (SPD) párt egyformán történelmi mélyponton van, aminek alapvető oka, hogy beleloldódtak a trendi multikulturális moslékba, a Zöldpárt és a Die Linke pedig eleve a multikulti káosz generátoraiként lett bekészítve. Minden a felbomlás jeleit mutatja, esély és remény nélkül. Németország demográfiai értelemben lényegében már halott, pusztulásán nem tud és már nem is akar változtatni.

Joggal merül fel a kérdés, hogy jutott ide Európa vezető hatalma?…

…Az ötödik birodalom már a végfelszámolás fázisa. EUAngéla nem Jó Hír az EU és Németország számára, hanem végfelszámoló biztos hosszú uralkodása során. Igaz, azért kénytelen mindezt végrehajtani Merkel, mer’ kell. Legsúlyosabb történelmi bűne, hogy a tömeges migráció drámája során fel sem teszi azt a kérdést, hogy import helyett talán „saját előállításban” is lehetne új nemzedék Németországban.

Ez a választás kizárólag arról szól, hogy ki lesz a legengedelmesebb ügynök, aki e végfelszámolást befejezi. A szétdarált politikai osztály és a még inkább szétdarált választó nem is érti, igaz nem is érdekli, hogy mi történik vele. Németországnak demográfiai, lelki, erkölcsi, szellemi értelemben vége van.

A teljes írás itt olvasható.

Szerző: Bogár László

Forrás: Magyar Hírlap (Címkép: MTI/AP/Michael Sohn)