A női értékek képviselete kiemelt szerepet kap a magyar családpolitikában és a magyar kormány kereszténydemokrata értékrendjében. Éppen ezért fontosnak tartja a Kereszténydemokrata Néppárt, hogy nemzetpolitikai céljaink további erősítése érdekében támogassuk és segítsük a nők tapasztalatcseréjét, határon átnyúló kapcsolatrendszereik fejlesztését.


A párt álláspontja szerint a nők hangja hozzáadott értéket képvisel közéleti kérdésekben is.

„Hiszünk a nők, a női összefogás erejében!

Ezen összefogás jegyében rendeztük meg szeptember 24-25-én az I. Kárpát-medencei Kereszténydemokrata Nőtalálkozót Kisvárdán. A találkozó kiemelt célja kapcsolataink erősítése és bővítése, hiszen az egész Kárpát-medencéből érkeztek olyan hölgyek, akik az adott város, település életében fontos szerepet töltenek be és az
élet számos területén szerzett tapasztalataikat osztották meg egymással. A fő témák a nők közéleti, szerepvállalása a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a gazdaság újraindítását, a munkahelyteremtést, és a határon átnyúló kapcsolatok további erősítését érintik.”

A programot szervező KDNP Nőtagozat elkötelezett a társadalom fenntartható gondolkodásának erősítése és a környezetvédelem iránt, ezt fejezi ki a közös faültetés, valamint a szemétszedés, melyen a résztvevők a Rétközi –tó környékének megtisztításával járultak hozzá a környezetünk védelméhez.

MTI OS

Címlapkép: Juhász Hajnalka (KDNP) Facebook oldala