Ma rendezik a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntőjét az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon – közölték a szervezők az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint délelőtt 11 órától kezdődik a Hungexpo D pavilonjában a XXII. Szarvasbőgő Európa-bajnokság döntője. A versenyt Bors Richárd, a világkiállítás szakmai igazgatója nyitja meg, a díjakat pedig Kovács Zoltán kormánybiztos adja át.

A szarvasbőgés imitálásának képviselői először a Wild und Hund kezdeményezésére 1999-ben mérték össze tudásukat Dortmundban. Az összeurópai megmérettetést azóta minden évben megrendezik, amelynek versenyszabályzatát a részvételre jogot nyerő nemzetek közösen alakították ki és finomították az évek alatt, a Wild und Hund koordináló és informális vezető szerepe azonban mindvégig megmaradt.

A szabályzat értelmében csak azok a nemzetek vehetnek részt az Európa-bajnokságokon, amelyek saját, nemzeti megmérettetéseiket is az európai szabályrendszer szerint rendezik, és ezt igazolni tudják. Mindemellett részletesen előírja az egyes versenyek menetét, versenyszámait, a bírálat szempontjait, továbbá meghatározza az Európa-bajnokságok megrendezésének alapkövetelményeit is.

Magyarország a kezdetektől fogva részt vesz az európai versenyen, egyéniben és csapatban is számos dobogós hellyel, valamint négy Európa-bajnoki címmel vívta ki meghatározó szerepét a résztvevő országok között.

Hazánk a 22 év alatt négy alkalommal adott otthont az Európa-bajnokságnak, legutóbb 2016. májusában, a Keszthelyen megrendezett XVIII. Szarvasbőgő Európa-bajnokságon. Ebből látunk egy részletet:

Forrás: MTI/Berek.hu

Kép: agroinform.hu