A Brüsszel által Oroszországra kivetett szankciók hatásairól kérdezte Bohár Dániel, a Megafon munkatársa Jámbor Andrást, a mérhető támogatottsággal nem rendelkező Karácsony Gergely-féle Párbeszéd országgyűlési képviselőjét. A baloldali politikus a riporternek az Oroszországra kiszabott szankciókkal kapcsolatos egyetlenegy kérdésére sem tudott válaszolni – írja az Origo.

Bohár Dániel riporter elsőként arról kérdezte Jámbor Andrást, hogy véleménye alapján mennyire hatásosak a Brüsszel által Oroszországra kiszabott gazdasági szankciók orosz szempontból nézve. A baloldali politikus konkrét választ nem tudott adni, helyette összevissza beszélt.

Majd azt kérdezte a Megafon munkatársa Karácsony párttársától, hogy az európai gazdaságra nézve milyen hatással jártak a szankciók? Erre azt felelte, szó szerint idézzük: szerintem alapvetően nem a szankciók miatt rosszak az európai gazdasági számok, és alapvetően… igen… hát…

A riporter megkérte a baloldali politikust, hogy fejezze be a mondatot, de ő erre nem volt képes.

Az Országgyűlés honlapja szerint Jámbor András az általunk befizetett adókból havi bruttó 1 656 116 forintot keres, miközben nem tud egy ilyen fontos témáról, mint a gazdasági szankciók kérdése, egy értelmes mondatot elmondani. A honlapon a baloldali honatya végzettsége, illetve nyelvismerete nincs feltüntetve.

2022plusz: Jámbor Bandi végzettségéről nekünk sincs információnk, de apró(?) jelekből arra azért következtethetünk, milyen végzettsége nem lehet. Biztosan nem filozófus, nagy valószínűséggel nem is közgazdász, ami pedig teljesen bizonyos: nem nyelvészprofesszor. Úgy általában sem a szellemi szféra lovagja, ahogy pedig az Origo-n látható videó sejtetni engedi (kerékpár lelakatolás körüli bizonytalanság), nem is a gyakorlat embere.

De akkor mi?

Forrás: Origo

(Címképen: Jámbor András, a Párbeszéd képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén, 2022. június 13-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)