A Fidesz országgyűlési képviselője, Dunai Mónika Facebook-oldalán tette közzé parlamenti felszólalását, melyben kitért a rezsicsökkentés megőrzésének fontosságára (és arra, hogy a baloldalnak nevezett társaság miként ellenzi ezt) és kitért arra is, hogy a kormánypárt nem fogja elfogadni a Budapesten tervezett dugódíj bevezetését.

„Megvédjük a rezsicsökkentést!

Kiállunk a családok, a munkahelyek, a nyugdíjasok mellett! – nyomatékosítottam … napirend előtti felszólalásomban. A baloldal vezetése most azon dolgozik, hogy hogyan lehet megadóztatni a magyar embereket, a magyar családokat. Olvashattuk, hogy újabb sarcok kivetésén dolgozhat a főváros baloldali vezetése, és ismét az autósok kerültek Karácsony Gergelyék célkeresztjébe. Egymást követték a napokban azok a nyilatkozatok, amelyekben a közlekedést korlátozó intézkedésekről beszélnek Karácsony Gergely főpolgármester helyettesei. Néhány napja a Momentum színeiben főpolgármester-helyettes, Kerpel-Fronius Gábor az ATV műsorában a dugódíj bevezetését vetette fel.

A kormány és a Fidesz továbbra sem támogatja a dugódíjat, hiszen nem kell anyagilag ellehetetleníteni azokat, akik autóval járnak, ha már a főváros úgyis minden eszközzel, minden úton és módon ellehetetleníteni igyekszik őket. A polgári kormány a baloldal felháborító kijelentéseivel és megoldási javaslataival ellentétben – szavak helyett tettekkel, adóemelés és adókivetés helyett árstoppal – védik meg a magyar embereket, családokat. Ilyen intézkedések például a rezsicsökkentés, a lakossági kamatstop, az üzemagyagár- és élelmiszerár-stop.

Mi elkötelezettek vagyunk, hogy továbbra is megvédjük a magyar gazdaságot és az eddig elért eredményeinket. Arra kérjük a baloldalt is, hogy kivételesen ne Brüsszel oldalára álljanak, hanem a magyar emberekére!”

Forrás: Facebook

(Címkép: YouTube képernyőkép)