Az Európai Parlament (EP) a mai napon (szerdán) ismételten szavazott a korábban már elutasított, „Irány az 55%” (Fit for 55) klíma- és energia csomagról, mely tartalmazza a brüsszeli klímaadó bevezetéséről szóló javaslatot.

Az Európai Parlament baloldali többsége nem nyugodott bele a két héttel ezelőtti szavazási vereségébe: a hagyományos eljárást kijátszva, antidemokratikus módon ismételten napirendre tűzték a klímaadó ügyét, s ezúttal megszavazták a javaslatokat.

Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: „Szűklátókörű ideológiai okokból az európai baloldal mindenképp kivetné a lakosságra a klímaadót, azaz a polgárokkal és magyar családokkal akarják megfizettetni a zöld átállás árát. Ezt mi nem fogjuk hagyni, s tovább küzdünk annak bevezetése ellen.”

Tóth Edina EP-képviselő szerint Brüsszel felelőtlen javaslatával szemben a klímaváltozás elleni küzdelem finanszírozását nem az emberekkel kell megfizettetni, hanem azokkal a nagy szennyezőkkel, akik a legnagyobb mértékben okozói a klímaváltozásnak. Az ő profitjukból kell elvenni azokat az összegeket, amelyekkel finanszírozni lehet a zöld átállást. Sajnálatos, hogy ezzel szemben az európai baloldal képviselői – köztük magyar baloldali képviselők is – a családokat sarcolnák meg, s javaslataik révén további energiaár növekedést idéznének elő.

„Továbbra is úgy véljük, hogy a klímaadó elfogadása különösen kedvezőtlenül érintené az európai, s köztük a magyar családokat és vállalkozásokat, valamint veszélyeztetné a magyar rezsicsökkentési program eredményeit és fenntarthatóságát. „Megyünk tovább a megkezdett úton és meg fogjuk akadályozni, hogy az uniós szabályozásból eredő adókat a magyar polgárokra hárítsák!” – tette hozzá Tóth Edina.

2022plusz: Az, hogy az Európai Parlament széles ívben köp a demokratikus játékszabályokra, már nem lep meg senkit. Tudják ők, mi az igazán demokrácia, de idegesíti őket, ezért elutasítják. Sőt, rendszeresen meghágják, megerőszakolják. Azt is tudjuk, hogy Brüsszel ma a vörös/zöld fasizmus fellegvára. Az sem újdonság, hogy annyi buta, előre gondolkodni képtelen bohóc terrorizálja a még létező (létező?) normális kisebbséget, amennyit tán gondos válogatás után sem lehetne egybe gyűjteni. Sőt régóta az is világos, hogy a magyar ellenzékből is a legalja jutott az EP képviselői közé, akik nem biztos, hogy buták, de végtelenül gonoszak és magyargyűlölők.

Csak azt nem tudtuk, és ma sem tudjuk, hogy ezek a hitvány alakok baloldaliak. Ha azok lennének, minden idegszálukkal szembeszegülnének a globális nagytőke akaratával. Szó sincs itt baloldalról, a globalizmus háziszolgái ők, abból is a leghitványabbak. Ha rajtuk múlna, a magyar polgárok már régen nyomorognának, fizetnék a horribilis energiaszámlákat, az ilyen-olyan európai különadókat, vagyis nem maradna más vagyonuk, mint az alsóneműjük. Persze mosatlanul, mert elég azt szellőztetni…

Azok pedig, akik rájuk szavaztak, soha ne feledjék, a magyarok busásan megfizetett árulóit ők juttatták Brüsszelbe. Na erre tessék gombot varrni!

(Címkép: MTI/EPA/Patrick Seeger)