Egy német popénekes nemrég arra kérte Bécs polgármesterét, hogy exhumálják Ludwig van Beethoven földi maradványait, és vizsgálják meg a DNS-ét, mert szerinte a klasszikus zene egyik legnagyobb alakja fekete volt. – közölte az Origo.

Beethoven 1827-ben halt meg Bécsben, egy ideje azonban a radikális baloldal folyamatosan azt próbálja bebizonyítani, hogy a világ egyik legismertebb zeneszerzője igazából fekete volt. Erről egyébként először az 1930-as években írt egy fekete újságíró, majd az elmélet 2015-ben, a „woke” propagandagépezetnek köszönhetően ismét elterjedté vált.

Mindenesetre a mostani Beethoven-ügy merőben szembe megy a korábbiakkal, hiszen 2020-ban éppen a radikális baloldal támadta folyamatosan a zeneszerzőt többek között azt állítva, hogy az 5. szimfónia a gazdag fehér elit himnusza, és őket hivatott magasztalni, miközben az LMBTQ-közösséget és más kisebbségeket elnyomni hivatott.

Csak mosolyog az ember, amikor ilyen és ehhez hasonló bugyutaságot olvas. Igaz, egyre több ilyen ostobaság lát napvilágot és lassan az ember arcáról lefagy a mosoly, azon morfondírozva, hogyan születnek meg ilyen gondolatok. Nyilván az aberrált LMBTQ-s belövi magát, majd eljátssza az orosz regényhőst, vagyis azon gondolkodik, hogy min gondolkodjon.

Gyötrődik, és miután nem tud kitűnni – pedig nagyon akarna – a zenei világban, előrukkol egy csacsisággal. Igen, meg már hallott is arról, hogy Beethoven 5. szimfóniája a gazdag fehér elit himnusza, és őket hivatott magasztalni, miközben az LMBTQ-közösséget és más kisebbségeket elnyomni hivatott. Ma úgyis ez trendi gondolat. Persze semmit nem tud a zeneszerzőről, hogy flamand származású, de Bonnban született, járt számos európai fővárosban, volt Magyarországon is, pontosabban 1806-ban Martonvásáron és sehol nem tesznek még egy apró utalást sem arra, hogy a fekete zseni szerzeménye nagyszerű.

Az meg egyenesen egy éretlen koponya gondolatából származhat, hogy Beethoven 5. szimfóniája az LMBTQ közösséget és a kisebbséget hivatott elnyomni, hiszen abban az időben, ha voltak is ferde hajlamúak, aberráltságukkal nem hivalkodtak, nem beszélve arról, hogy nem alkottak közösséget.

Mindezek után várom milyen újabb LMBTQ-s agyhalotti gondolatok jönnek még. Elképzelhető, hogy a szivárványosok legújabb kérdése az lesz: milyen színű a tarka?

Mert mint tudjuk, nem minden marha farka tarka, csak a tarka fajta marha farka tarka!