Hónapok óta hazudozik a baloldali városvezetés a kerület balatoni strandját érintő vitorlásmutyiról – tudatta a józsefvárosi Fidesz a közleményében.

A Fidesz rámutat: a VIII. kerületi önkormányzat hosszú ideje titkolta a szerződéseket és miután a botrány miatt kénytelenek voltak belső vizsgálatot lefolytatni, annak eredményét is rejtegették.

„A csütörtöki botrányos képviselő-testületi ülésen végre sikerült megszerezni a jelentést, melyből már első ránézésre is látszik, hogy súlyos visszaélések történhettek több ügyben az önkormányzat háza táján. Úgy tűnik, van alapja a megjelent sajtóhíreknek is a strand bérbeadása körüli gyanús körülményekről, amit az is igazol, hogy még szerdán este lemondott tisztségéről az ügyben érintett önkormányzati cég vezetője, Gyurcsány bizalmi embere.

A jelentésből az is látszik, hogy nem egyedi esetről lehet szó, több ügy kapcsán felmerül korrupciós és egyéb bűncselekmények gyanúja. A Józsefvárosi Fidesz alaposan átvizsgálja a jelentést és megtesszük a szükséges jogi lépéseket” – emeli ki a közlemény.

Sára Botond, a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízott szerdán írt arról a közösségi médiában, hogy a mai napig semmit nem lehet tudni arról, hogyan került először 3 hónapra majd 5+5 évre egy „haveri” vitorláscég kezére a józsefvárosiak strandja. A fideszes politikus meglátása szerint nagyon úgy fest a helyzet, a strand lenyúlása is annak köszönhető, hogy Józsefvárosban sem bír magával Gyurcsány bizalmi köre.

Forrás:Magyar Hírlap
Kép: Hírnyolc/Baranyai Attila