„Nem, ez tényleg nem fake news. Az Európai Unió rengeteg pénzt biztosít kizárólag balliberálisokkal feltöltött szervezeteknek, hogy vállvetve küzdjenek az álhírekkel, dezinformációkkal szemben. Az időzítés tökéletes a balliberális erőknek. Mi ez, ha nem közvetlen beavatkozás a magyarországi választásokba? – írja Volner János a közösségi médiában.

De ne szaladjunk ennyire előre. Előzetesen itt hagyunk egy kis gondolatébresztőt: A »tényellenőrző« oldal felállításával kizárólagosan balliberális újságírók és »szakértők« mondják meg, hogy mi az álhír, dezinformáció és mi nem. Tényleg hülyének néznek mindenkit? Senki ne gondolja, hogy majd pártállástól függetlenül minden bal és jobboldali erő által közzétett információ, hír egyenlő elbírálásban részesül. Az a híres »független-objektív« balos média, na még mit nem…

De miről is van szó? Legyünk korrektek, idézzük a 444.hu »hírportálon« megjelent közleményt, melyből megtudhatjuk, hogy miről is lehet szó:

»Az Európai Bizottság 2020-ban hívta életre az Európai Digitális Média Obszervatóriumot (EDMO – European Digital Media Observatory), aminek célja, hogy koordinálja a tagországokban működő tényellenőrző központok és szerkesztőségek munkáját, az álhírekkel és a dezinformáció terjedésével foglalkozó tudományos kutatásokat, és a tudatos médiafogyasztással és az ezzel kapcsolatos oktatással foglalkozó szervezetek erőfeszítéseit.«”

Forrás: Volner János Facebook oldala