Azt mondja Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy egy hetedik frakciót tervez a parlamentbe juttatni, amely Gémesi György Új Kezdet és Pálinkás József Új Világ Néppártjából állna a Mindenki Magyarországa Mozgalom szárnyai alatt és ezt a felállást ajánlgatta Brüsszelben az Európai Néppártnak a kilépett Fidesz-frakció helyett.

Mindehhez többször is hozzáfűzte, hogy ez lesz majd hazánkban az igazi keresztény-konzervatív jobboldali párt, mely mentes a korrupciótól és a demokrácia fényében fog tündökölni.

No, nyilván bajban van a hódmezővásárhelyi polgármester, amit a pszichológusok úgy hívnak kognitív disszonancia. Vagyis valahogy össze kellene hihető módon egyeztetni, hogy ő egy baloldali koalíció vezetője, aki kellően konzervatív ahhoz, hogy az Európai Néppárthoz csatlakozzon, de kellően balliberális ahhoz, hogy velük nyerjen választásokat, őt tűzzék ki lobogójukra.

Gyurcsány nem csak ravasz, de gyáva is. Karácsony után már a második ember a hódmezővásárhelyi, akivel ki akarja kapartatni a gesztenyét. Nem azt mondja, hogy tessék, elkXrtuk, de szavazzatok rám, íme ideállok, ez vagyok én, ezt tettem, mit ér ez a ti szemetekben, ha semmit, hát semmit, de vállalom!

Ehelyett hol az asszony szoknyája mögé bújva, hol délibábos-fejű alföldi fiúkkal bábozva próbál visszavergődni a hatalomba.

Meg is mondja: ha megnyeri az ellenzék a választásokat, majd a legnagyobb frakció adja a miniszterelnököt, aki vagy Márki-Zay lesz, vagy nem. Ha ő is lesz, nem sokáig! Lásd a D-209-es, megpuccsolt Medgyessy elvtársat. Hamar kiderülhet majd valami róla is (például, hogy Orbán embere, vagy orosz krémtorta, vagy szecsuáni jólélek) és akkor rövid úton repül.

Márki-Zay többször kijelenti a fent idézett műsorban, hogy ő a letéteményese a magyar konzervatív politikának, nem a Fidesz és nem Orbán Viktor. No erre mondaná Medgyessy – riporternek avanzsált- nevelt lánya hogy hát „akkor ezt most hogy?”

Nyilván Gyurcsány egyelőre ezt hagyja, hátha beszédeleg egy-két tétova fideszes lúzer a baloldaliak közé, a tervezett hetedik frakció is ezeket célozza: a csalódottak parlamenti csapata lenne, vélhetően 2 fővel. A kutyák már elutasították a 106. helyet a koalíció listáján, így rájuk nem számíthat. Vagyis a főnökével szemben semmilyen ereje nincsen.

Kivéve azt a fikciót, hogy ő lesz a Jobbik elnöke a feltehetően meneszteni kívánt Jakab helyett.

Na ez már valami lehetne, kicsit felrázná az Apró-famíliát hatalmi álmából és valamennyire hitelesítené az identitását nem találó miniszterelnök-jelöltet, hogy ő mégiscsak jobboldali. Így a parlamentben frakciója is lenne jelen állás szerint. Netán, mint a mérleg nyelve, mint az örökbecsű Torgyán ügyvéd úr? Csak hát – fájdalom – már a Jobbik is balik!

Persze ez idő előtt borítaná a gazda mestertervét, úgyhogy nem csak ezt, hanem a 2 fős frakciót sem engedélyezi. Mert milyen Újkezdete lenne akkor a gyurcsányi Szép Új világnak? (Amely disztópiát épp kilencven éve vetette papírra Aldous Huxley!) Zabrálás, szegénység, elvonások, magas adók, LMBTQ, korlátlan globalizmus!

A hetedik Márki-Zay Péter egyedül. Cserébe képviselheti ezt az egészet!

Kiemelt kép: szmo