A Budai Ferences Énekes Iskola, a Szent Angéla Gimnázium Kórusa, az öregdiákok Szent Angéla Kórusa és az erre az alkalomra alakult szülői kórus tart jótékonysági koncertet november 21-én, vasárnap 15 órától a budapesti Szent Imre templomban (a Szent Imre templom címe: 1114 Budapest, Villányi út 25.). A szervezők tájékoztatása szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel az eseményt online is közvetítik.

A jótékonysági előadáson részletek hangzanak el a Halotti szertartásból, J.S. Bach János Passiójából, valamint műsorra kerül W. A. Mozart Lauda Te Dominum és Te Deum című műve. A csodálatos torkú, boldog gyerekek hangját egy fantasztikus, a szervezők művész barátaiból összeálló zenekar kíséri. A szólisták között olyan neves művészeket találunk, mint Sirákné Kemény Kinga szoprán, Hegyi Barnabás tenor, Neubauer Lóránt és Thaler Csongor basszus énekes. Orgonán Varga László játszik, a csembalót Schnell Máté szólaltatja meg. Vezényel: Semjénné Menus Gabriella, Sirákné Kemény Kinga és Várföldi László.

A belépés ingyenes, a védettségi igazolás és a maszk azonban kötelező.

A nagy érdeklődésre való tekintettel – hála a Szent Imre templom vezetésének – a következő YouTube-linkre kattintva a koncert élőben is követhető lesz.

A koncert jótékonysági céljára – a Regőczi István Alapítvány; a koronavírus árváiért – adakozni átutalással is lehetőség van: a Ferences Rendtartomány adományszámlájára (számlaszám: 11600006-00000000-28408844). Ha ezt a támogatási formát választják, kérjük, hogy a közleményben mindenképp tüntessék fel a COVID ÁRVÁK megjegyzést.

Forrás: vasarnap.hu