Ma tartják a Fidelitas XVIII. Tisztújító Kongresszusát. Az eseményen felszólalt többek között Illés Boglárka, a 25 éves szervezet elnöke; Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke; Kövér László házelnök; valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Fidelitas társszervezeteinek és nemzetközi szövetségeseinek képviselői.

Idén ünnepli a Fidelitas alapításának 25. évfordulóját. A szervezet legmeghatározóbb alakja, a szervezet 2. elnöke, jelenlegi külgazdasági és külügyminiszter kezdte az előadásokat. Szijjártó Péter arról beszélt, megtisztelő, hogy itt lehet, hiszen 8 év elnökségben betöltött szerepe után még mindig számítanak rá. Mint fogalmazott, 25 év alatt politikai pártok jönnek-mennek. Ki emlékszik például az SZDSZ-re, az egykor radikálisabb nézeteket valló Jobbikra. Ahogy a Fidesz, úgy a Fidelitas erőssége is a stabilitás. „Végig ragaszkodtunk az értékeinkhez, a patrióta szellemhez, a keresztény világnézethez és a szövetségeseink, ellenfelink érzett tisztelethez és megbecsüléshez. (…)

Mindezt ma lázadásnak tituláljuk, lázadásnak tartjuk az Európát uralni kívánó liberális fősodorral szemben.”

Forrás: facebook

Forrás: facebook

Az elmúlt másfél év váratlanul nehéz volt – folytatta a tárcavezető. „A mi nemzedékünk soha nem tapasztalt még ilyet. Egy súlyos egészségügyi, gazdasági válság határozza meg jelenleg is a helyzetünket. Egyszerre kell a kormánynak az emberek életét, illetve a munkahelyét megmenteni.”

Szijjártó szerint ha a kabinet nem állt volna stabil alapokon, nagy bajban lehetett volna az ország. Ha olyanokra hallgatott volna a kormány, mint az ellenzék, akkor ma nem mondhatnánk el, hogy több mint 270 ezer munkahelyt mentettünk meg, hogy jövőre a családok számára SZJA-visszatérítést, a 25 év alatti fiatalok számára SZJA-mentességet, valamint a 13. havi nyugdíjat vezetjük vissza.

A Fideszhez hasonlóan is a stabil és állandó értékrend a Fidelitas legnagyobb értéke” – fogalmazott a miniszter, azt tanácsolva a fiataloknak, hogy ragaszkodjanak az előbb említett értékekhez.

Szijjártó Pétert követően Kövér László házelnök szólalt fel a rendezvényen. A politikus visszaemlékezett a Fidesz alapításának évére. Szerinte az ő nemzedékük más volt, mint a mai fiataloké, bennük nem volt semmiféle heroizmus, szabad világot szerettek volna 40 év kommunizmus után.

A szívünkre, eszünkre hallgattunk, ismertük szüleink, nagyszüleink erőfeszítéseit. És ott motoszkált bennünk, hogy mi is felelőséggel tartozunk a jövő nemzedékeiért”– mondta Kövér László.

Kövér László/Forrás/pestisracok.hu/korábbi felvétel

Kövér László/Forrás/pestisracok.hu/korábbi felvétel

Rámutatott, voltak, akik a rendszerváltás idején át akarták menteni a múlt rendszerét, és voltak olyanok, mint ők, akik egy új világot akarnak teremteni. A házelnök hangsúlyozta, három évtizeddel a rendszerváltást követően új feladatot adott a történelem, egy olyan feladat, amely a Fidelitast még inkább közösséggé kovácsolhatja.

A ti nemzedéketeknek kell átmenteni a normális Európa eszméjét a folyó túlsó partjára” – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy ma van egy olyan elit Európában, akik el akarják idegeníteni az európai közösséget a középosztálytól. Ha nincs középosztály, nincs demokrácia, ha pedig nincs demokrácia, nem születnek ellenvélemények – fogalmazott a Fidesz politikusa, hangsúlyozva ugyancsak: a klímavédelemmel, jogegyenlőségi célokkal élnek vissza ez az emberek felett álló érdekcsoportok, a tőke- és a technológiai forradalom nyertesei.

Kubatov Gábor arról beszélt, miért szimpatizál a Fidelitas közösségével. Mint mondta, ezek a fiatalok bátrak, mert egy liberális véleményterrorban képviselik a konzervatívok értékeit. A Fidelitashoz tartozók lázadnak, mert egy abnormális világban állnak a normalitás oldalán.

Az én szívemben igazi magyar sztárok vagytok, mert hűségesek vagytok a hazátokhoz” – fűzte hozzá a politikus.

A Fidesz ügyvezető igazgatója visszaemlékezett a rendszerváltást megelőző évtizedekre. Mint mondta, a kommunizmus nem volt jó, nem volt szabad és békés. Ez véget ért 1990-ben. Azonban rendszerváltást követően visszatértek a „nejloninges” kommunisták, akik, amihez értek, tönkretették. „Egyetlen olyan intézkedésük nem volt, ami megkönnyítette volna a magyarok sorsát” – jelentette ki a politikus.

Forrás: mandiner.hu

kiemelt kép: Facebook/Illés Boglárka/korábbi felvétel