„Ennyit arról, hogy minden átlátható, és bárki számára hozzáférhető a főváros háza táján” – fogalmazott legfrissebb videójában az Anonymus-maszkos alak.

Nem csitul a botrány a Városháza-ügyben. Kedd reggel újabb videóval jelentkezett az Anonymus-maszkos alak, melyben közölte: „úgy tűnik, a pályázatok célzottan vannak kiírva, és ha azt hittétek, hogy majd az utcáról beesve labdába rúghattok egy komolyabb adásvételnél, akkor nagyon naivak vagytok.”

„Mikkel is házaltak a főváros ingatlanügynökei”

Az Anonymus-maszkos alak korábbi ígéretéhez híven, kedden újabb, a Városháza-ügyben releváns információkat tartalmazó videóval jelentkezett. A felvételek elején bemutatott egy címlistát is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „először is lássuk a listát, hogy mikkel is házaltak a főváros ingatlanügynökei”.

A maszkos alak videójában az alábbi címeket mutatta be:

Az álarcos alak a lista bemutatását követően hozzátette: „de aki most befektette, ne örüljön meg nagyon, ugyanis nem mindenki számára nyitottak a lehetőségek.” Mit fogalmazott „vagyis konkrétan

nagyon le van szűkítve, hogy kinek él az ajánlat.”

Az álarcos alak ezt követően egy újabb hangfelvételt mutatott be, amelyen  két személy a főváros Etele út-Tétényi út sarkán található épület pályázatáról beszélget. A hanganyagon elhangzik, hogy amennyiben az ingatlant kiírják – mint fogalmaznak – „mondjuk kétmilliárd forintra”, akkor a kiírást követően „mi fog történni”.

„Nézzük végig a lépéseket”

A hanganyagon elhangzik az egyik szereplőtől (a befektetőtől), hogy az „egyes lépés, én vagy mi szerződünk veled, te szerződsz a Berki Zsolttal, és Berki Zsolt ad egy garanciát, vagy nem tudom, valamit, azért, hogy ezt ő végigcsinálja, és utána valahogy a mesterek megkapják az ellenértéket, de nem tőlem”.

A felvétel másik szereplője (Gansperger Gyula) azonban elmondja, hogy amikor ő pályázott, akkor a Zsolt (vélhetően Berki Zsolt) „abszolút” segítségére volt, mint fogalmazott: „átnézte, amit csináltunk, ellenőrizte, egyeztette, várták a másik oldalon a cuccost, a portán, amikor bevittem.

A Zsolt már ott volt bent, végigvitte, tájékoztatott arról, hogy beadott-e valaki más pályázatot, milyen számot írt bele.” – „Ha igen, érvénytelenítették”

– tette hozzá befektető.

– Igen, hát… – mondta Gansperger Gyula.

„Ügyesek voltak”

– értékelte a befektető.

Berki Zsolt „a megkerülhetetlen kulcsfigura”

Ezt követően a felek a „tippekről”, „elvárásokról” beszélgetnek, de a felvételen hallható második szereplőtől kiderül:

én úgy látom, hogy… ugye amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza.”

A felvétel végén azt így egyértelműsítik a felek, hogy szerintük Berki Zsolt „a megkerülhetetlen kulcsfigura”, bár szerintük „házon belül is zajlik valami küzdelem”, amit Gansperger Gyula „nem lát át”.

Az említett hangfelvételt az alábbiakban hallgathatja meg: