Nemrég ocsúdtunk fel abból a sokkból, hogy az EU-nak már LMBTQ nagykövete is van, máris itt a második pofon.

Karácsony közeledtével egyre többször halljuk, hogy kerülni kell a karácsony és Mária kifejezéseket, teljesen „normális” dolog, ha a Mikulás egy férfival smárol és most már azt is el kell viselnünk, hogy Máriát szakállas férfiként ábrázolják.

És nem is akárki öltözött be Szűz Máriának decemberben, mikor a keresztény Európa Megváltóját várja, hanem maga Riccardo Simonetti, aki az EU nagykövete, akinek az a feladata, hogy azt vizsgálja, mennyire tartják be az LMBTQ jogokat az EU országaiban.

„Ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy Jézus nem fehér volt, akár azt is hihetnénk, hogy Szűz Máriának szakálla volt, miért ne?” – írja az aktivista bejegyzésében.

Ha jól láttam sehol nincs a feladatai között, hogy az Európában ezer éve itt élő keresztényeket is provokálnia kell. Az EU arra miért nem alkalmaz nagykövetet, hogy azt vizsgálja, egyes országokban mennyire alázzák, provokálják, támadják a keresztényeket?

De, ha erre nincs is emberük, akkor az LMBTQ nagykövetüknek nem éppen példát kellene mutatnia? Nem neki kellene azt kommunikálnia, hogy nem sértünk meg senkit legyen az bármilyen vallású, szexuális beállítottságú, világnézetű?

Hülye kérdések ezek. Az EU-nak most már sokkal fontosabbak az LMBTQ jogok, mint a vallásszabadság. És ezt még titkolni sem próbálja.

Képzeljék mi történne, ha a mohamedánokat sértegetné hasonlókkal? Ha velük szórakozna? Nem sokáig maradna nagykövet!

 

Forrás és kép: Facebook