Nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem – minderről Márki-Zay Péter jobbkeze beszélt. Kész Zoltán és a baloldali listavezető kapcsolata hosszú évekre tekint vissza, 2019-ben például az Egyesült Államokba is közösen utaztak, bár az a mai napig nem derült ki, hogy kikkel és miről tárgyaltak. Mindenesetre: ahogy Márki-Zay arról beszélt, hogy megszüntetné a minimálbért, Kész Zoltán pedig egyenesen arról, hogy nem hisz a segélyezésben.

Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem. Biztos, hogy szépen hangzik ez az egyenlősdi, de értsük már meg, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki egyenlő – minderről Kész Zoltán, Márki-Zay Péter jobbkeze beszélt. Mindez azért is érdekes, mert a baloldali listavezetőt támogató pártok az elmúlt években az Országgyűlés mindegyik ülésén legalább 15-20-szor elmondták, hogy hatalomra kerülve növelni fogják a segélyezés összegét. Mindezek mellett folyamatosan síkra szállnak a minél nagyobb esélyegyenlőség mellett. De kicsoda is Kész Zoltán?

Kész Zoltán 2019 májusában Márki-Zay-jal közösen az Egyesült Államokba utazott. Már az elején rendkívül gyanús volt, amikor Márki-Zay Péter és Kész Zoltán közölték, hogy meghívták őket az amerikai külügyminisztériumba, de az még gyanúsabbá tette a dolgot, hogy sem a meghívóik nevét nem voltak hajlandóak elárulni, sem azt, kivel fognak tárgyalni. A „nagyobb átláthatóság” jegyében még azt is elfelejtették tdatni a közvéleménnyel, hogy ki fizette az utat…
A titkolózás után a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nevű balliberális gittegylet elnökségi tagjai hatalmas baloldali médialelkesedés közepette indultak el Washingtonba, hogy ott a magyarországi helyzetről „tárgyaljanak” az amerikai „külügyminisztérium” tisztségviselőivel. Az állítólagos „találkozó” után azonban sem Márki-Zay, sem Kész nem közölte, hogy pontosan kikkel találkoztak, illetve kikkel tárgyaltak.

Egyéb részleteket az Origóban, itt olvashat.