Nemrégiben tett ki egy videót a Nemzeti Sport a Sevilla-beli Betis (akiktől a Fradi kétszer is kikapott) stadionjáról. A képeken az látható, hogy a karácsony közeledtével – immár hagyományos módon – a decemberi otthon játszott meccseken a Betis szurkolói elvisznek otthonról egy-egy plüss állatfigurát, majd bedobálják azokat a Benito Villamarin stadion gyepére. A klub alkalmazottai pedig összeszedik a sokszor akár ezernyi plüssállatot és karácsonyi ajándékként eljuttatják  azokat a szegényebb családok gyermekeihez.

A videó felkerült az Ingyentv.hu Facebook oldalára is azzal a megjegyzéssel, hogy milyen kiváló ötlet, jó lenne ezt nálunk is meghonosítani!

Alig telt el két nap, és mit látunk a sepsiszentgyörgyi OSK, a romániai első osztályú focicsapat közösségi oldalán? Pontosan ugyanazt, mint Sevillában.

Tegnap pedig Kertész Dávid, a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK egyik alapító-alelnöke azt is megírta nekünk, hogy ők is látták a Betis stadion videóját és ugyanerre kérték a saját szurkolóikat. A decemberi meccsen 30 zsák játék gyúlt össze, ebből hatvan figurát már ki is szállítottak a sepsiszentgyörgyi árvaházakba.

A havas-esős idő miatt a többi egyelőre ott szárad a stadion egyik öltözőjében és januárban viszik ki azokat a rászoruló gyermekeknek.

Most már csak bármely hazai csapatnál kellene példát venni róluk!

Az ajándékozásról készült videó itt nézhető meg: https://fb.watch/a6K_YGeoVf/

(Címkép forrás: YouTube)