Az a baloldal kevesli most a közszféra béremeléseit, akik a válságkezelésre hivatkozva csökkentette a béreket. Aki a milliárdosok pénzéből kerül hatalomra, az a milliárdosok érdekeit fogja szolgálni – hangsúlyozta Rétvári Bence az Emmi államtitkára, országgyűlési képviselő a 888.hu-nak adott év végi interjújában.

Hozzátette: A baloldal a nemzeti gondolatot el akarja űzni az oktatásból, de a helyére nem tesz semmit. Aláhúzta, a kormány már hetekkel ezelőtt egy nemzetközi orvosi szaklapban nyilvánosságra hozta azokat a járványadatokat, amiket a baloldal hiányol. Részletek.

Az ellenzék rendre azzal vádolja a kormányt, hogy a szegénység folyamatosan nő, pedig a számok mást mutatnak. Mi az igazság?

A baloldaltól megszoktuk, ha valamire készül, azzal a másik oldalt megvádolja. A baloldal számára nagyon kedves Eurostatnak a kimutatásait nézve megállapítható, hogy ma több mint 1,3 millió emberrel kevesebben vannak kitéve a szegénység kockázatának Magyarországon, mint voltak 2010. előtt. Azelmúlt tíz évben a mélyszegénységben élők száma pedig 400 ezerről 100 ezer alá, vagyis egynegyedére csökkent. Ha ezt összevetem azzal, hogy közel egymillió emberrel több dolgozik, akkor láthatóan a két szám változása között az összefüggés. Ha a hétköznapi dolgokra bontjuk megnézhetjük, hogy mennyi embernek van tartaléka váratlan kiadásra, ha például elromlik a mosógép vagy a hűtőgép, s legalább százezer forint értékű hirtelen kiadást kell a családnak kifizetni. 2010-ben a magyar emberek közül 74 százalék, 7,2 millió azt mondta, hogy nincs erre tartaléka. Most ezeknek az embereknek a száma 3,4 millióra csökkent. Vagy ha azt nézzük, hogy mennyien tudnak elmenni legalább egy hétre nyaralni, mostmár 2,5 millió emberrel többen az Eurostat kimutatása szerint. A szegénységgel kapcsolatosan, még Karácsony Gergely is ellentmondásosan nyilatkozik. Egyik nap a növekvő szegénységről beszél, másnap kiáll, és azt mondja, azért vannak dugók Budapesten, mert 300 ezerrel több embernek telik saját autóra. Tehát ő maga 24 órán belül képes önmagát megcáfolni, hogy nagyobb vagy kisebb problémát jelent a szegénység. Külön szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy azoknak is jobb a helyzete, akik megváltozott munkaképességük miatt nehezebben találnak munkát. Az ő foglalkoztatásuk 18 százalékról 44 százalékra emelkedett. Sikerült sokaknak munkát adni és tudjuk, hogy a munkahely adja a legnagyobb biztonságot.

A minimálbér jövőre 200 ezer forintra fog emelkedni! Miért fontos mérföldkő ez?

-Gyurcsányék összesen 23.500 forinttal emelték a minimálbér összegét, mi viszont 126.500 forinttal. Jövőre a minimálbér összege magasabb lesz, mint a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején az átlagbér volt. A baloldalon szavakban mindig a kispénzű embereken akarnak segíteni, de valójában érezhető módon sosem léptek ebben az irányban, hanem mindig csak a multik érdekeit szolgálták. Magyarországon a baloldal ebben az időszakban csak milliárdos miniszterelnököket adott az országnak, mind Medgyessy Péter, mind Gyurcsány Ferenc, mind Bajnai Gordon a milliárdosok táborából került ki. Most pedig mást sem csinál a baloldal, mint ABC-sorrendben látogatja végig a milliárdosokat: B, mint Bige László, Bojár Gábor, C, mint Csányi Sándor, D, mint a Dobrev-klán. Milliárdosokkal egyeztetnek és bizonyos milliárdosoknak a támogatását kérik ahhoz, hogy hatalomba kerülhessenek. Aki pedig a milliárdosok pénzéből kerül hatalomra, az a milliárdosok érdekeit fogja szolgálni.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Kép: KDNP.hu