Daniel Langenkamp amerikai külügyes a kilencvenes évektől fogva meghatározó szerepet játszott Szabó Tímea nemzetközi karrierjének elindításában, természetesen amerikai érdekek mentén. Szabó Langenkampot követte Bostonba is, ezután került a Harvardra kutatóként, majd Afganisztánba. Langenkamp az utóbbi években éppen Kijevben próbált destabilizálni az amerikai nagykövetség szóvivőjeként – úgy látszik, sikerrel.

A receptúra ugyanaz, mint 1956-ban: végig hitegették az ukránokat minden szinten, provokálták az oroszokat, majd amikor Putyinék támadásba lendültek, ők szépen eltűntek, és otthagyták az őslakosokat a bajban – olvasható a Kontra.hu cikkében.

Daniel Langenkamp amerikai külügyes a kilencvenes évektől fogva meghatározó szerepet játszott Szabó Tímea nemzetközi karrierjének elindításában, természetesen amerikai érdekek mentén.

Szabó Langenkampot követte Bostonba is, ezután került a Harvardra kutatóként. A 2001. szeptember 11-ei terrortámadást pont Amerikában élte meg, és ezután ment Afganisztánba „kutatói munkájával segíteni az afganisztáni újjáépítési folyamatot”.

Langenkamp az utóbbi években éppen Kijevben próbált destabilizálni az amerikai nagykövetség szóvivőjeként – úgy látszik, sikerrel.

A receptúra ugyanaz, mint 1956-ban: végig hitegették az ukránokat minden szinten, provokálták az oroszokat, majd amikor Putyinék támadásba lendültek, ők szépen eltűntek, és otthagyták az őslakosokat a bajban.

Langenkamp persze sok helyen megfordult: Magyarország után ugye visszatért az Egyesült Államokba, felelt Törökországért pár évig, megjárta Afganisztánt a háború alatt (nahát, Tímea is volt arra!) és képviselte az USA-t Elefántcsontparton is – olvasható a Kontra.hu cikkében.

De a legnyilvánvalóbb és könnyen dokumentálható destabilizációs szerepet mégis pont Ukrajnában kapta, ahol a kijevi amerikai nagykövetség szóvivője lett.

(…)

Ám hogy ez az ember milyen kapcsolatba bonyolódott Szabó Tímeával több mint két évtizede, hogy a magyar állampolgár Szabó miért ment Amerikába majd Afganisztánba, és pontosan mit csinált ott – kinek és kiknek az érdekeit képviselte, képviseli most is, az további kérdéseket vet fel. Az amerikai 1956-os receptet ismerjük, most már a 2022-eset is. Szabó Tímeánál pedig nemcsak azt érdemes figyelni, hogy mit mond, hanem azt is, hogy mit tesz – írja a Kontra.hu.

Ja, igen: Langenkamp már február vége óta nincs Ukrajnában: Joe Biden kérésére az amerikai külügyminisztérium ugyanis elrendelte, hogy a nagykövetség nem nélkülözhetetlen amerikai alkalmazottai hagyják el az országot. A szóvivő pedig ezek szerint nélkülözhető volt, és február 28-án már Lengyelországból nyugtatta meg követőit, hogy biztonságban van és aggódik a barátaiért. Azt mondják néhányan, hogy az emberiség nem tanul a történelemből: hát pedig pont de.

Mindez véletlen egybeesés lenne, és Szabót már tényleg csak Óbuda-Békásmegyer és az ország (ja, de melyiké) sorsa érdekelné? Mi azért kicsit gyanakszunk még – olvasható a Kontra.hu cikkében.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

A Magyar Nemzet teljes cikke itt olvasható el.

Szerző: Ódor János László / Nyitó kép: kontra.hu

Kép: Kontra