Donald Trump videóüzenete nyitotta az Alapjogokért Központ által szervezett CPAC Hungary második napját. Az Egyesült Államok volt elnöke nagyszerű embernek nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy most Magyarországon szólhatok oly sok hazafihoz, akik büszkén vívják harcukat a nyugati civilizáció megmentéséért folytatott küzdelem frontvonalában” 

– mondta Donald Trump korábbi amerikai elnök a CPAC Hungary-n elhangzott videóüzenetében pénteken.

A korábbi elnök köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek és az Alapjogokért Központnak a rendezvény megszervezéséért, és hangsúlyozta:

elnöksége alatt büszkén dolgozott együtt Orbán Viktor miniszterelnökkel a két nemzet értékeinek és érdekeinek előmozdításán.

„Leszámoltunk az illegális bevándorlással, megvédtük határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtük hagyományainkat és a zsidó-keresztény értékeinket” – emlékeztetett.

A republikánusok elnökjelöltje hangsúlyozta:

minden nap azért harcolnak, hogy megőrizzék a nyugati kultúrát, megvédjék a szuverenitást és azt az életmódot, amely a nyugati társadalmakat jellemzi. Kiemelte a szabadság, a család és „a mindenható Istenbe vetett hit időtálló értékeit”.

Az elnökjelölt kijelentette: az Egyesült Államok következő elnökeként is számít az együttműködésre hazánkkal, hogy együtt küzdjenek a kommunisták, a marxisták és a fasiszták ellen, és helyreállítsák a konzervativizmus és a józan ész uralmát a világban.

Mint ismert Donald Trump és Orbán Viktor kapcsolata kiváló. A két politikus legutóbb márciusban találkozott személyesen, amikor a miniszterelnök az Egyesült Államokba látogatott.

Forrás: hirado.hu

Fotó: CPAC