Jól megtanulták a narratív pszichológia képviselőinek hipotézisét az Open (jó csak ma Poen) Society alapítvány munkatársai. A Soroshoz köthető személyekkel feltöltött EBESZ-delegáción kívül más Soros-szervezetek is figyelik a magyar választást, hogy egérút narratívát teremtsenek az ellenzéknek, ha elbuknák a választásokat és egyben hiteltelenítsék a kormánypártok győzelmét. Vagy legalább relativizálják!

A Mandiner megnézte a Magyarországon tevékenykedő, hivatalosan is nyilvántartott választási megfigyelők listáját és abból kiderül, hogy nemcsak a Soros-emberekkel telerakott EBESZ-delegáció segíthet be a baloldalnak a választási csalás narratívájának megalapozásában, hanem más Soros által támogatott szervezetek is választási megfigyelőként tevékenykednek hazánkban.

Ilyen, önállóan megjelenő szervezet például a Political Accountability Foundation Poland, amelyet a lengyel Soros-alapítvány, a Stefan Batory Foundation pénzel. A lengyel szervezet egyébként a haza Soros-fiókszervezetekkel együtt szólította fel az uniós tagállamokat arra, hogy vegyék komolyan a hazákba érkező EBESZ választási jelentését és a szervezet ajánlásait.

Ilyen, hazánkba érkező Soros-szervezet a Union of Informed Citizens nevű szervezet is, amelynek partnerei között ott van az amerikai külügy által pénzelt Freedom House és az örmény Soros-alapítvány, a Open Society Foundations Armenia is fellelhető.

Szintén Soroshoz köthető az ENEMO nevű szervezet, amely 275 megfigyelőt delegál Magyarországra. Az ENEMO-t 2001-ben alapították balkáni és közép-ázsiai országok nemkormányzati szervezetei. Az ernyőszervezet tagja például a belarusz Helsinki Bizottság és az örmény Transparency. Montenegróban van a székhelyük, egyetlen tevékenységük, hogy választási megfigyeléseket végeznek. Eddig csak olyan országban végeztek megfigyelést, amely országból van tagszervezetük.

Ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországra jönnek és ez az első, hogy olyan országban, ahonnan nincs tagszervezetük.

Az EBESZ tevékenysége kapcsán nem ez az első érdekesség. Olvasóink számára emlékezetes lehet, hogy már a választásokat megfigyelő EBESZ-delegációt is Soroshoz köthető NGO-k hívták be az országba.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Telex már január középén megírta, hogy

húsz NGO fordult az uniós testülethez. Mint a portál fogalmazott, kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy az EBESZ ne „korlátozott missziót” küldjön az áprilisi parlamenti választások megfigyelésére, hanem hogy a monitorozás ezúttal legyen teljes körű. Az ügyre érdekes fényt vet, hogy

a kezdeményező szervezetek szinte kivétel nélkül Soros György szervezetéhez, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz, valamint Brüsszelhez köthetők.

Ezen megfigyelők célja, hogy illegitimnek állítsák be majd a szavazást – ezzel kínálva „menekülési útvonalat” a baloldalnak arra az esetre, ha elveszítenék a választásokat.

Forrás: mandiner.hu

Kiemelt kép: Magyar Nemzet