Az ukrán elnök szokásos esti videós bejelentkezésében arról beszélt, hogy a magyar kormányfő az utolsó Európában, aki még hajlandó nyíltan Putyint támogatni – írja a HVG.hu. Természetesen most sem hagyta el a száját egy köszönöm, nyoma sincs hálának, amit a magyar emberek tettek a menekültekért.

Az ukrán államfő arról beszélt, hogy nem kértek ők semmi különöset Budapesttől, de még azt se kapták meg, amit másoktól igen, írta meg a hvg.hu. Sem a védelemhez szükséges segítséget nem engedték át az országukon, sem semmilyen egyéb erőfeszítést nem láttunk arra vonatkozóan, hogy a magyar kormány szeretne véget vetni a háborúnak. „Miért van ez?” – kérdezi Zelenszkij.

Most egy olyan emberhez fordulok, aki láthatóan nemcsak azt nem tudja, hogy mi zajlik Ukrajnában, de arról sincs fogalma, hogy mi folyik Európában. A magyar miniszterelnökhöz

– mondta Volodimir Zelenszkij.

Egész Európa azt szeretné, ha a háború véget érne, ha a harctér nem kerülne át Mariupolból Budapestre, vagy Harkivból Krakkóba, esetleg Csernyihivből Vilniusba. És ezzel a törekvéssel áll szemben a magyar kormány. Az ukrán nép támogatja a magyar népet, hozzájuk hasonlóan értékeljük a békét és a szabadságot. A politikusok jönnek, mennek, de az igazság itt marad, írta meg a lap az ukrán elnök nyilatkozatát.

És én erről beszélek, az igazságról. Amikor Magyarországról akarok beszélni, akkor Magyarországról beszélek, ha egy másik országról, akkor arról. Én kimondom, amit gondolok, mert nincs szükségem arra, hogy elrejtsem a gondolataimat. Így amikor egy háborúról van szó, nem beszélek különleges katonai műveletről, és ha ez egész Európát fenyegeti, akkor kimondom, hogy ez a háború egész Európát fenyegeti. Ez az a fajta őszinteség, ami hiányzik Orbán úrból. Valahol elhagyhatta félúton Moszkva felé

– mondta az ukrán elnök.

Forrás: HVG.hu / Index

Fotó: UNIAN