Beiktatták hivatalába Novák Katalint. Az új magyar köztársasági elnökkel kapcsolatban minden hírforrás kiemeli, hogy ő lett az első hölgy ebben a funkcióban. Ami szerintem teljesen lényegtelen.

Ami ellenben fontos: rátermett, nagy tudású és népszerű személyiség tölti be a következő 5 esztendőben az egyik legfontosabb tisztséget. Mellékes, hogy éppen egy hölgyről van szó, ami fontos, az az, hogy nála jobb választás aligha akadhatott volna.  Mindazt megtestesíti, amit mi polgári mentalitásnak mondunk. Kedves, vidám, miközben céltudatos és ha kell, képes harcolni mindazért, amit fontosnak, szolgálandó célnak gondol. Családcentrikus, hazafias és feltétel nélkül szerethető, s ez akkor is így van, ha az úgynevezett ellenzék azonnal támadásba lendült, mihelyt kitudódott jelöltsége.

Mi volt vele a baj? Minden és még más is, Azonnal negatívummá vált, hogy nő, holott addig a globalisták állandóan azt szajkózták, hogy egyenjogúság van, és ennek – női kvóta formájában – a politikában is érezhetőnek kell lennie. De miért is? Nem az számít, hogy alkalmas-e valaki az adott poszt betöltésére, hanem az, hogy nő vagy férfi? Vagy csak akkor alkalmas egy hölgy bármilyen feladatra, ha globalista?

Novák Katalin sok éven át bizonyította rátermettségét, alkalmasságát. Hihetetlen eredményeket ért el a magyar családok ügyének szolgálatában, nevéhez fűződik a katasztrofális demográfiai helyzet megfordítása, az, hogy gyermeket vállalni ma már nem jelent egyet a szegénység vállalásával. Az a modell, amely munkálkodásának hála például szolgál sok ország számára. Kell-e ennél jobb bizonyíték arra, hogy kiváló köztársasági elnök lesz belőle?

A kormánypártok szemére vetik a globalisták, hogy Novák Katalin pártpolitikusból válik köztársasági elnökké. Miért, az eddig ezt a posztot betöltők nem ilyenek voltak? Talán az istenített Göncz Árpád nem az SZDSZ kemény vonalasai közül került a székébe? Esetében ráadásul bebizonyosodott, hogy képtelen szakítani politikai elkötelezettségével, nem is nagyon titkoltan a globalista oldal szekerét tolta. Akkor ugye nem volt baj, hogy pártember?

Ezzel szemben Áder Jánosról ki merészelné ugyanezt állítani? Aki igen, az egyszerően hazudik. Pedig Áder a Fideszből került a legfőbb méltóságra.

Kedves ellenzéki zokogókórus, talán meg kellene várni, hogyan dolgozik Novák Katalin, mielőtt ítéletet mondanának felette. Persze ismerve globalista hölgyeinket és urainkat, ilyesmire komolyan nem számíthatunk. Ők alapból gyűlölnek mindenkit, aki csak apró jelét is adta, hogy számára a nemzet érdeke és nem a brüsszeli bürokraták parancsai az előbbre valók. Márpedig a most beiktatott köztársasági elnökünk éppen ilyen.

Sírjanak csak a globalisták, minél jobban zokognak, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy a választás megfelelő személyre esett. Az pedig, hogy ez a személy egy hölgy, csak hab a tortán.

Szerző: ifj. Tóth György

(Címkép: Purger Tamás)