Háborús vészhelyzet van. Mindenki úgy védi a népét, ahogy tudja. (Már ha akarja!) A mi kormányunk többek között azzal, hogy csak magyar rendszámú autósok tankolhatnak a kutaknál az árstoppal védett módon. Vagyis maximum 480 forintért! És egyben láthatják a pörgő órán a félelmetes piaci árakat is.

Megint valamit tesz a kormány, még abban a szűk mozgástérben is, melyet az infláció, az elszabaduló energiaárak és az EU-szankciós illetve jogállamisági eljárást nyakunkban zúdító politikája hozott létre.

Védi a lakosságot, védi a magyarokat! Most mindenki láthatja mennyi is lenne az a baloldal által hőn óhajtott piaci ár.

Mit is tesz a kormány?!

Szemléletesen érvényesíti ezen a területen is azon elvet: hogy nekünk Magyarország az első!

A magyar emberek érdekeit a háború által okozott károk között is prioritásnak, elsőrangúnak tekinti , a lakosság védelme nem lehet vita tárgya. Azt teszi, amit mond. Világosan, érthetően fogalmaz és azonnal úgy is cselekszik, ahogy megmondta.

Nem mutogat a piacra, nem azt javasolja – pedig bőven tehetné és még érthető és akceptálható is lenne -, hogy hát bocsi, de takarózzatok be jobban, vagy ne fürödjetek annyit, vagy járjatok kevesebbet autóval! Oda csoportosítja a segítő erőt, ahol a leginkább hatékony: a rezsicsökkentésbe! Az energiaárak ugyanis mindenbe beépülnek, gerjesztik az inflációt, nehezítik a mindennapokat. Hogy ez szűk látókörű politika lenne, mert a baloldal szerint majd az emberek fizetik meg az árát?

Nézzük csak:

Elvonni az extraprofitot és ebből finanszírozni a rezsicsökkentést! Ki ne értene egyet ezzel? A felmérések máris mutatják, hogy az emberek túlnyomó többsége ugyanezt gondolja. Ezért választotta ezt a politikai erőt és vezetést, mert sok baj érte eddig is az országot: árvíz, Kolontár, járvány, a nyugat hatalmasságainak packázása, az IMF béklyója, mégis talpon tudott maradni és meg tudott újulni.

És Orbán Viktor hajnaltól, ha kell éjszakáig ott van a vártán! Kicsit patetikusan hangzik, de így van: láthatod gumicsizmában, fehér köpenyben, vagy épp hátizsákkal Brüsszel felé! A melóban hisz!

Amúgy pedig biztos vagyok benne, hogy mindenki szabad belátása szerint csökkenti majd fogyasztását, igyekszik együttműködni a kormánnyal, hiszen érzi szükséges a közös erőfeszítés a bajok legyűrése érdekében. Neki és családjának is érdeke! Érzi azt is, hogy együtt kell cselekedni, bár szűkülnek a lehetőségek, de az általa választott vezetés elsősorban vele szolidáris, őt segíti a mindennapokban.

Ezt úgy is mondják: bizalom! Hit abban, hogy nem vesztegetik el a közös erőt, hanem védik vele mindennapjainkat.

A kétharmad=bizalom! Bizalom bennük és bizalom magunkban!

Fejünk felett a háború lidérce, a gazdasági válság kiterjedése. Apadnak a kutak! Őrséget kell állítani!

Kiemelt kép: pecskornel