Ha balos vagy, a magánélet szent. Ha jobbos, akkor nem

Ha balos vagy, a magánélet szent. Ha jobbos, akkor nem

Az utóbbi napokban Shane Tusup és Szabó Zsófi szakításától hangos a bulvár. Az influenszerek folyamatosan tudatták a világgal mekkora boldogságban élik mindennapjaikat, címlapra került eljegyzésük után nem sokkal azonban Instagramon egy szakítós posztban közölték a hírt, miszerint már nem alkotnak egy párt, a részletekről pedig nem áll szándékukban beszámolni – olvassuk a vasarnap.hu-n..

Egy követő kommentben csak annyit írt: „bezzeg az eljegyzésről, mindenről több oldalas cikk van, de a szakítás már magánügy?!”

Ez nincs máshogy akkor sem, ha politikus vagy és az igazság és elszámoltatás vezérének hirdeted ki magad, de hirtelen elnémulsz, amikor a saját embered szexbotrányba keveredik.

Földi István, a Jobbik politikusa Szilágyi György országgyűlési képviselő élettársával kezdett ki, amelyről Jakab Péternek, a párt elnökének is tudomása volt. Az áldozat pártjába vetett bizalma azonban hamar elszállt, amikor a hatóságok helyett annak elnökéhez, Jakab Péterhez fordult segítségért, de támogatás helyett csak fenyegetést kapott.

Az ellenséges, gonosz orbáni elnyomásban csupán a Fidesz nőtagozata emelte fel a szavát az áldozat mellett, a baloldalon pedig sehol egy feminista vagy egy jogállami aktivista, aki lemondást követelve verné magát a földhöz a Jobbik irodája előtt.

De mit vártunk Jakab Pétertől? Ő tudja milyen az öregecskedő feleséget fiatalabbra cserélni, s talán még egy pajzán kacsintást is intézett ivócimborájának, amikor spiccesen, Földi István családapa tapizni kezdte Szilágyi György élettársát.

A Jobbik elnöke és kabinetfőnöke között kialakult románc minden tagadás ellenére, mára végső soron nyílttá vált, de még a gyanakvás idején a Demokratikus Koalíció egész egyszerűen csak így fogalmazott: „el a kezekkel Jakab Péter magánéletétől.”

Valószínű így gondolkodnak Földi István körül kialakult botránnyal kapcsolatban is, bár nem emlékszem, hogy Borkai vagy Szájer esetében hasonlóan disztkréten jártak volna el.

Később egyébként arra is fény derült, hogy valószínűleg Jakab Földi Istvánnak és annak fantomszervezeteinek köszönheti a pártelnöki újraválasztását, így nem meglepő, ha a Jobbik vezér továbbra is falaz a zaklatónak.

Földi István állítása szerint semmi nem történt és a rendőrség már elvetette a szexuális bűncselekmény vádját, Facebook-posztban pedig jól megfenyegette azokat, akik az áldozat oldaláról mutatják be a történteket. Véleménye szerint mindenki hazudik, amelyet egy tökéletes érveléssel próbált bizonyítani, hiszen a sajtóhírekkel ellentétben „a vendégház ahol az esemény zajlott, nem emeletes.”

Forrás: Vasárnap.hu

Szerző: Janó-Veilandics Franciska

(Címkép: mandiner,hu)

Támogatónk

Archívum

További oldalak

magyarnemzet.hu     origo.hu
magyarhirlap.hu        888.hu
pestisracok.hu            mandiner.hu
vasarnap.hu                demokrata.hu

Európai uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET)

Professzorok Batthyány Köre

KonVerzió blog