Gyurcsány emberei 25 millióval támogatnák a Geszti Péterhez köthető ARC nevű bulvárcéget.

Csernus László, az Újbudai Önkormányzat Fidesz frakciójának a vezetője közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a baloldali ARC kiállítás közterület-használati díjából a szintén baloldali vezetésű XI. kerület több mint 25 millió forintot engedne el. Emellett a Gyurcsány-párti László Imre polgármester által vezetett Újbuda Önkormányzat évi átlagban 10 millió forinttal szokta támogatni a Geszti Péter által alapított, provokatív baloldali performance-t. Ez idén is megtörténhet. László Imréék nem a saját zsebükből, hanem az újbudaiak által befizetett adóforintokból finanszíroznák az ARC-ot.

Az elmúlt 2 évhez hasonlóan az ARC Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft. szervezésében 2022. szeptember 9. és 2022. október 9. közötti időszakban kerülne megrendezésre a „Világ buborékjai, egyesüljetek! 22. ARC közérzeti kiállítás” a Budapest XI. kerület, Bikás parkban 4000 m2 területen – közölte Csernus László, az újbudai Fidesz frakcióvezetője.

Hozzáfűzte: Az első lépést ma meg akarta tenni a balliberális többség, azzal, hogy több mint 25 millió forintot enged el a közterület-használati díjból. Ma kevesen és kevesek voltak ehhez a döntéshez.

Csernus László megjegyezte: Már csak az a kérdés, hogy ezen kívül mennyivel támogatják még a kiállítást?

Ha az előző évek gyakorlatát nézzük, akkor 10 millió forinttal biztos, de mivel tele van a kassza, lehet, hogy még gálánsabbak lesznek. Ezt a tíz milliót akkor is megkapta a kiállítás, amikor mindenkitől elvettek minden juttatást. Nekik járt– zárta bejegyzését a jobboldali politikus.

Geszti Péter annyira nyomorúságos helyzetben van, hogy csak három hónapra tudott kiruccanni Bali-szigetére.

Geszti Péter/Forrás: Origo

Geszti Péter/Forrás: Origo

Ahogy az köztudott, az ARC-t Geszti Péter baloldali kampányszakember alapította. A 2010 előtti MSZP-SZDSZ világ egyik meghatározó arcaként, afféle baloldali értelmiségiként számon tartott Geszti néhány napja Friderikusz Sándor YouTube műsorának volt a vendége.

A Magyar Nemzet szemléjéből kiderül: Geszti Péter számos témát érintett a hosszú beszélgetés során, de amikor a választások és a mostani kormány került szóba, ő is csak széttárta a karját és azzal magyarázta az újabb baloldali vereséget, hogy Magyarország csak visszatért a megszokott, komfortos világához.

Természetesen ebben a politikai miliőben egy magára valamit is adó, felelősen gondolkodó, elfogadó, haladó gondolkodású liberális értelmiségi (Geszti vélhetően saját magára célzott) nem találja otthon magát, de arra a következtetésre jut, hogy hiába „borzasztó” itt, Magyarországon minden, és most kevesebb a mozgástere, mint adott esetben egy másik színezetű kormánynál lenne, nem szabad csüggedni.

A megoldás szerinte az, hogy ezek a hiperokos, módfelett pc, befogadó, elfogadó és nyugatias liberális értelmiségieknek össze kell fogniuk, össze kell kapaszkodniuk csak így érhetnek el eredményt.

Geszti Péter azért nem felejtette el megjegyezni, hogy ő a Covid alatt ki sem mozdult a budai otthonából, ahol azért átlagban sokkal magasabb az életszínvonal, mint az ország egyéb területén, most pedig ebben az általa nyomorúságosnak tartott helyzetben három hónapra kiruccant a családjával együtt Bali-szigetére.

Geszti három hónapra kiruccant Balira/forrás: erdekesvilag.hu

Geszti három hónapra kiruccant Balira/forrás: erdekesvilag.hu

Az indonéziai Bali-szigetén a világ leggazdagabb emberei szoktak nyaralni, bár az még körükben is ritka, hogy ez a nyaralás eltart három hónapig.

A Magyar Nemzet szerzőjének értékelése alapján, Geszti Péter és a hozzá hasonló magaslóról beszélő, liberális művészek egész egyszerűen nem bírják feldolgozni, hogy már nem az világ van, amikor kizárólag ők szerepeltek mindenhol, ők kaptak minden felkérést.

Forrás, teljes cikk és kiemelt kép: Origo