Aki egy német szexorgián kapta el a betegséget.

Beszámolt a tapasztalatairól az egyik magyar majomhimlős beteg. „Sándor” – ugyanis a személy a neve megváltoztatását kérte – elmondta, hogy egy berlini nyaraláson vett részt, ahol több résztvevővel is testi kontaktusba lépett. Az egyik partnere szólt neki, hogy majomhimlős, és hogy nézesse meg magát ő is.

Bár az a közvélekedés, hogy elsősorban melegek, vagyis köztünk terjed a himlő, de az igazság az, hogy bárki elkaphatja: azok a legveszélyeztetettebbek, akik gyakran váltogatják a partnerüket”

– mondta „Sándor”.

A Lyme-kórra gyanakodott a majomhimlő helyett

„Eleinte Lyme-kórra gyanakodtam, mert nem sokkal korábban megcsípett egy kullancs, s annak is hasonlóak a tünetei” – mesélte a harmincas évei közepét taposó fiatalember. „Sándor” aztán hétfőn eljutott végre a bőrgyógyászatra, ahol az orvosnő három helyről vett mintát,

s mindhárom pozitív eredményt hozott.

Mivel gyógyszer egyelőre nincs rá, oltóanyag talán júliusban érkezik, az orvos azt tanácsolta neki, hogy kettő-négy hétre izolálja magát, kerülje, hogy bárkivel is szorosabb kapcsolatba kerüljön.

Blikk

Kiemelt kép: A Christopher Street Napja alkalmából vonulnak fel a homoszexuálisok Berlinben 2019. július 27-én. A melegparádéval a New York-i Christopher Streeten működő, Stonewall nevű kocsmában történt egyik rendőrségi razzia miatt 1969. június 28-án kirobbant lázongásokról, a homoszexuálisoknak a rendőrségi zaklatások elleni első nagy megmozdulásáról emlékeznek meg. MTI/EPA/Omer Messinger