A miniszter szerint a migránsoknak Németországban minél gyorsabban állampolgárságot kell szerezniük azért, hogy Németország modern „bevándorló országgá” váljon. Az ország törvényeit is átírnák a balosok, csak hogy még több migráns kapjon vízumot.

„A szövetségi, tartományi és helyi önkormányzatokkal tiszta lappal kezdünk az  integrációs politikában. Modern bevándorló országot akarunk teremteni. Ez azt is jelenti, hogy végre kiutat kínálunk a »tűrés« elviselhetetlen láncaiból azoknak, akik már több mint öt éve élnek Németországban”  –mondta Reem Alabali-Radovan, a migrációért, menekültekért és integrációért felelős német szövetségi biztos.

A miniszter az országban tartózkodó „megtűrt” migránsokra utalt, akiknek engedélyezték, hogy az országban maradjanak, de nem kaptak menedékjogot. Ha a törvényt elfogadják,  100 ezer migráns kapna gyorsított állandó tartózkodási vízumot, miután a szokásos nyolc év helyett öt évet töltött az országban, így sokkal gyorsabban válhatnának hivatalosan is német állampolgársággá.

Németország baloldali kormánya – amelyet a Zöldek, a Szociáldemokraták (SPD) és a Szabad Demokrata Párt gazdasági liberálisai alkotnak – már régóta hangoztatja, hogy  támogatja a tömeges bevándorlást, és ennek érdekében akár az ország törvényeit is átírja.

„Lehetővé kell tennünk, hogy az embereknek egynél több állampolgárságuk legyen” – tette hozzá a miniszter.

A szövetségi kormány még az idén benyújtja a törvénytervezetet.(…)

Nem csak jóslatok és tapasztalatok, de széles körű kutatások is alátámasztják a multikulturális társadalom negatív hatásait

A Koppenhágai Egyetem akadémikusainak tanulmánya arra kereste a választ, hogy a „folytatódó bevándorlás és az ennek megfelelően növekvő etnikai sokféleség” pozitív hatással volt-e a dán közösség kohéziójára – a tanulmány nemleges eredményt talált.

A nem túl biztató eredmények ellenére Korea és Japán is úgy döntött, hogy a multikulturális társadalom negatív hatásai ellenére még a vízumpolitikájukat is megváltoztatják annak érdekében, hogy egyre több tehetséges külföldi munkavállalót vonzzanak az országba.

Japán ettől függetlenül elővigyázatos: részben saját nemzetbiztonsága érdekében, de az amerikai és európai egyetemekkel folytatott csereprogramok védelme érdekében is arra kéri az egyetemeket, hogy jobban ellenőrizzék a külföldi hallgatókat és tudósokat, hogy megakadályozzák a technológia kiszivárgását olyan helyekre, mint például Kína.

Forrás: Mandiner

Szerző: Fekete Kira

Kép: Reem Alabali-Radovan Facebook, MTI/EPA/Fehim Demir