Tessék mondani, miért gondolja Dobrev Klára vagy Gyurcsány Ferenc, hogy az emberek akár egy szavukat is elhiszik? – teszi fel a kérdést a 888.hu portálon Horváth K. József.

Nem volt olyan régen, hogy választáson törvényesen küldték el őket a magyarok melegebb éghajlatra. Mert akkor sem hittek neki. Nem hitték el utána azt sem, hogy törvénytelen a kormány, pedig lépten-nyomon ezt hirdették. Miért nem hitték el? Mert nem törvénytelen, mert ez is hazugság.

Ennek ellenére most azzal sózzák az agyunkat, hogy készülnek. Természetesen a kormányzásra készülnek. Pontosabban a kormányrúdhoz készülnek, mert a Gyurcsány-korszak jó példa rá, hogy a kormányzáshoz is felkészületlenek, tehetségtelenek. S ami a legnagyobb baj: rosszakaratúak azzal a néppel szemben, amelynek az életét irányítani akarják.

Ráadásul a nagy készülődés közepette is hazudnak neki. Azt mondja Dobrev Facebookján, „A rezsicsökkentés megszüntetése bizonyítja…” Dobrev mindezt kiposztolva, csupa nagy betűkkel szedve közli az olvasókkal, miközben ebben az Orbánt gyalázni akaró mondatban is ott kiabál az éktelen nagy hazugság: „A rezsicsökkentés megszüntetése”.

Kérem tisztelettel, a rezsicsökkentést nem szüntette meg a kormány. A rezsicsökkentés él, működik, csak éppen háborús viszonyok között korlátozni kényszerült. Ha Orbán nem küzdene a magyarokért, akkor Gyurcsány vagy Dobrev már rég eltörölte volna a rezsicsökkentést. Sőt, be se vezette volna. A kampány során mással sem álltak ki, csak a lakosságnak kedvező rezsiárak fúrásával, faragásával, hogy a multiknak kedvezzenek. Dobrev kormány elleni hergelésében meg sem említi a háborút, mint súlyos csapást Európa gazdaságára. Orbán Viktor mai (pénteki – a szerk.) rádióinterjújában felhívta rá a figyelmet: „A háború miatt az áram ára az ötszörösére, a gázé hatszorosára emelkedett. (…) Vannak országok, amelyek a szankciós politika elkötelezett hívei, de Brüsszelnek be kell látnia, hogy tévedés történt, ez a politika nem váltotta be a reményeket, sőt ellenkező hatást váltott ki.”

Dobrev és Gyurcsány, mint a brüsszeliták elkötelezett hívei zokszó nélkül rátolnák a magyarokra az ötszörös, hatszoros árakat. Nem törődve azzal, hogy amíg Nyugat-Európában a többszörös energiaárak csak mintegy a hatodát teszik ki az ott élők bevételeinek, addig Magyarországon ez az arány a harmadát is elérné. Ezért kell fönntartani a rezsicsökkentést. Amit Orbán meg is tesz. Az átlagfogyasztó esetében ez havi 158 694 forint megtakarítást eredményez, éves szinten pedig 1 904 300 forintot, azaz majdnem kétmilliót. A megtakarítás nélküli rezsiárakat kínálják Gyurcsányék, szemben Orbán magyarvédő erőfeszítéseivel. Erre mondja Dobrev, hogy „ennek a kormánynak mennie kell”. Normális? – kérdezné Besenyő Pista bácsi.

A magyarokat persze nemcsak a matek tartja Orbán mellett, hanem a szívük is. Orbán szeretik, mert felkészülten, hitelesen szolgálja őket. Gyurcsányt és Dobrevet pedig nem szerették és nem is fogják, mert csak leigázták őket. S most is erre készülnek.

Forrás: 888.hu/Horváth K. József

(Címkép: MH/Ficsor Márton)