A Jobbik pártelnökeként és frakcióvezetőjeként is megbukott Jakab Péter helyére, a parlamenti frakció élére a képviselőcsoport Lukács László Györgyöt választotta, akit Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke az Országgyűlésben és a közösségi oldalán is orvosneppernek nevezett.

Lukács László György a koronavírus-járvány idején azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az orosz vakcinák ellen agitált, miközben 2021 tavaszán még nem állt rendelkezésre elegendő nyugati vakcina.

Novák Előd, a Mi Hazánk parlamenti képviselője azonban súlyosabbnak tartja, hogy a Jobbik új frakcióvezetője jó pénzért magyar orvosok külföldre közvetítésében vállalt szerepet, ezzel maga is erősítette a hazai orvoshiányt.

Az ellenzéki párt alelnöke közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Íme a parizeus után a Jobbik új frakcióvezetője, és a botrányairól szóló pártelnökségi levelezés, illetve legalábbis amit én írtam anno. Lukács László eddig szürke hivatalnokként bármit végrehajtott – és képes másnap az ellenkezőjét is. Élete legnagyobb sikere, hogy magyar orvosokat toborzott külföldi munkavállalásra, sőt meg is szervezte azt jó pénzért, egyfajta orvosnepperként, ahogy arra most első frakcióvezetői felszólalása alatt a laptopvédőmmel felhívtam a figyelmet. Abból gazdagodott meg, hogy a magyar egészségügy tönkretételében közreműködött, azon nyerészkedett” – írta a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

„Ezt a képviselővé válását megelőzően elhallgatta a Jobbik vezetősége elől, majd amikor kiderült, 2016 márciusában kezdeményeztem Lukács László mandátumából való visszahívását, sőt ezt is írtam akkor alelnökként a Jobbik elnökségi levelezőlistájára: Javaslom, Lacival fizettessük vissza azt a 300 ezres kampánytámogatást, amit anyjának adott jogi tanácsadásért. Ezt még támadás nélkül is meg kéne tennünk, erkölcsi alapon. Ugyanis az első alkalommal, ahogy közpénzhez fért, máris visszaélt vele – s most ő kezeli a Jobbik frakciójának több száz millió forintját… Eleve milyen jogász az, aki jogi tanácsadásért fizetett? És mennyire hihető, hogy amikor a saját anyjától segítséget kér, akkor az csak pénzért hajlandó? Tehát anyai tanácsért kért 300 ezret…

Pár nappal később megint írtam a Jobbik elnökségi levlistájára: Sajnálom, hogy miközben magánbeszélgetésben egyikőtök még hazaárulásnak is minősíti az esetet, itt a listán és másutt érdemben nem adtok hangot ennek, s az anyja tanácsáért számlázott közpénz visszafizetésére tett javaslatomra sem reagált senki. Az ilyen kezdeményezéseim miatt vétózott engem Vona Gábor, az ilyenek miatt kellett a mandátumomat is visszaadjam én – egy orvosnepper helyett” – idézte fel az új frakcióvezető előéletét Novák Előd.

Forrás: Magyar Hírlap

Kép: Facebook (Novák Előd)