Teljes érdektelenségbe fulladt Márki-Zay kormányváltó tüntetése – olvasható a Mandineren. A Facebook-eseményre 2500-an jeleztek vissza, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje az összes közösségi oldalán arra biztatott mindenkit, hogy menjenek el a Kossuth térre, ám alig voltak.

Kétszázan voltak jelen a legújabb kormányváltó tüntetésen, ahol a konferanszié úgy kezdte beszédét, hogy bár nincsenek sokan, így is többen vannak jelen, mint Orbán dallasi beszédén. A szombati demonstráción beszédet mondott többek között Antoni Rita, Boros Péterné, a FreeSZFE képviselői és Brenner Koloman jobbikos képviselő, a sztárvendég pedig Márki-Zay Péter volt.

Márki-Zay is kitért arra, milyen kevesek vannak, azt mondta, minden politikus rémálma, ha alig vannak egy demonstráción és most valóban nincsenek sokan, így kérdés, van-e értelme a demonstrációknak és mit tudnak tenni a tisztességes civilek.

2022 plusz:

Márky-Zay mondatával egyet lehet érteni, rémálom, ha kevesen vannak, de csak a baloldaliaknak. De ez már régóta így van. Éppen ezért érthetetlen az erőlködés. Tudomásul kellene venni, hogy erre a DK vezette csoporttusolásra nincs igény. Persze, amíg a nagyvezér sem hajlandó tudomásul venni a tényeket, addig ne csodálkozzunk, hogy a mamelukok sem tesznek másként. Mert a hőzöngő górét követni kell, aki naponta kirak egy szösszenetet Facebook oldalára a „Készülünk” szlogenjével.

Gyurcsány mosolyog

Legutóbbi bejegyzésében ez olvasható:

„Minden kormány legfontosabb kötelessége vigyázni az emberekre, vigyázni az országra.

Orbán gyülekezete nem vigyáz ránk. Menniük és bűnhődniük kell.

Olyan kormánya lesz Magyarországnak, mely hallja és érti polgárai hangját. Osztozik aggodalmaiban, terveiben, álmaiban. Vigyáz ránk. Emberekre, családokra, hazára.

Nem kérdezi, hogy ki vagy, csak vigyáz rád. Mert ez a dolga.

Készülünk.”

Szó se róla, érthető, hogy Ferenc abban az „Apró” villában unaloműzésként napi néhány mondatos hergeléssel álmodozik a hatalomról. Mert legyünk őszinték – Gyurcsány legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján – mi sem tennénk másként havi 19 millió forint jövedelemmel, mint készülnék. Hogy mire nem tudom, mert ilyen jövedelem melletti életvitel meghaladja a fantáziámat. Fletónak azonban ez nem okoz fejfájást, éppen ezért a fantáziálás világából valaki felébreszthetné már: Készüljön a közéletből való távozásra!

Kiemelt kép forrása: Facebook