Az Ipolysági Református Egyházközség az idei nyári szünetben is több tábort szervezett a helyi és környékbeli fiatalok részére. A közösségépítés mellett természetesen nagy hangsúlyt fektettek a hit mélyítésére, Isten igéjének az ismertetésére.

Augusztus első hetében a hat és tíz év közti gyermekek számára szerveztek napközis tábort. Idén a sport, az olimpia került előtérbe.

A táborban a gyerekek egy színdarabot láthattak, ami egy sportoló életéről szólt, aki a történet végén hitre jut. A tábort végigvezette Isten igéje, a táborlakók Nehémiás történetével ismerkedtek meg.

„Isten képes újjáépíteni a romos falakat, az életünk is meg tud újulni Isten jelenlétében” – magyarázta Izsmán Adél, a tábor egyik főszervezője. Hozzátette: a gyerekek nagy lelkesedéssel énekelték velünk az Istent dicsőítő énekeket.

Az olimpiákhoz hűen az ipolysági református parókia udvarán is ünnepélyes keretek között nyitották meg a tábori olimpiát. A  résztvevők minden nap egy-egy sportágban mérhették össze az erejüket.

A hét folyamán többek között bowlingoztak, futballoztak, csocsóztak, kosárlabdáztak, valamint asztaliteniszeztek a gyerkőcök. Az utolsó napon a közeli alapiskola tornatermében igazi akadálypálya várt a táborlakókra.

 „Isten sok jó képességet adott nekünk, nem csak a sport területén, hanem más téren is, ami ugyanúgy értékes. Célunk volt, hogy Isten igéjét átadjuk a gyerekeknek  és közben a sport szeretetére is tanítsuk őket” – fogalmazott Izsmán Adél.

A táborok lebonyolítását önzetlen segítők, gyülekezeti tagok és támogatók segítették. A táborok megvalósulását a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház illetve a Hulp Oost Europa alapítvány támogatta.

Forrás, teljes cikk: felvidek.ma

Kiemelt kép: Ipolysági Református Egyházközség