Kovács Zoltán, az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szombaton kora este a Facebook-oldalán azt írta:

A Szent István-napi ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben beérkezett információk alapján elmondható, hogy az ünnepi rendezvények – a rossz időjárási körülmények ellenére – augusztus 20-án is biztonságosan zajlottak.

Szombaton országosan 414 rendezvényt tartanak: ezek közül 334 állami, illetve önkormányzati, 55 kulturális, 7 gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 18 más jellegű rendezvényt. 18 óráig 204 rendezvény ért véget, 133 folyamatban van, 46 nem kezdődött el, míg 31 elmaradt.

Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlanak az ünnepi programok.

A Szent Koronát 18 óráig 5 920 fő látogatta meg.

Országház-korona

A napközbeni budapesti programokon a rossz idő ellenére így is több tízezren vettek részt.

Ahogy korábban jeleztük, a 21 órára tervezett tűzijátékot az operatív törzs elhalasztotta. A tervek szerint a tűzijáték új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra.

Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy a Szent István- napi rendezvényekről és az időjárási körülményekről, részletesen tájékozódjanak a programsorozat applikációján és honlapján valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján és a média híradásain keresztül.

Fotók: Facebook/Kovács Zoltán