Formabontó üzenet a DK-vezértől.

Gyurcsány Ferenc egy rövid mesével kezdte a kedd reggelt Facebook-oldalán. A bejegyzésből kiderül, hogy ezt azoknak szánja, akik „nem értik Orbánt, a Fideszt, a kormányt”.

Itt a Gyurcsány-fabula:

„A skorpió át akar jutni a tó túloldalára, de mivel nem tud úszni, megkéri a békát, hogy vigye át a hátán.

– Dehogy viszlek! – ripakodik rá a béka. – Nem vehetlek a hátamra, hisz tudod! Te skorpió vagy! Megcsípsz, és én meghalok.

– Ugyan, ugyan, dehogy csíplek! Nem lesz bántódásod, megígérem. Csak vigyél át a tavon, kérlek szépen! – könyörög a skorpió.

– Nem, nem és nem! – így a béka – Olyan erős a mérged, hogy azonnal meghalnék tőle. Nem tehetem, ne haragudj!

A skorpió azonban nem adja fel ilyen könnyen. Tovább erősködik:

– Gondold csak végig a dolgot! Én nem tudok úszni, azért kértelek meg téged. Ha megcsíplek és meghalsz, én is vízbe fulladok veled együtt. Hát hülyének nézel te engem? – és így folytatja a kunyerálást egész áldott nap, míg a béka beadja a derekát, és beleegyezik végre:

– Jól van! Pattanj fel a hátamra! Átviszlek, csak már legyen vége!

A skorpió nagy boldogan felmászik a béka hátára, az pedig úszni kezd szaporán, hogy minél hamarabb átérjenek a túlsó oldalra. Félúton vannak már, amikor a skorpió, minden fogadkozása ellenére, mégiscsak belecsíp a békába. Pillanatok alatt elgyengül a béka. Az erős méregtől és az elképedéstől bénultan, haláltusájában zihálva, alig jön már ki hang a torkán:

– De Skorpió! Miért? Hiszen most meghalunk mindketten!

– Nem tehetek róla, ilyen a természetem.”

„A skorpiók alkonya jön”

– zárta bejegyzését Gyurcsány Ferenc

Forrás. mandiner.hu, Fotó: MTI/Mohai Balázs

2022plusz: Ez egy szép önéletrajzi történet. Nem kell messzire menni a múltba, hogy lássuk ki az, akivel nem akarnak összefogni ellenzéki pártok. Ha mégis rákényszeríti szerencsétlen békákat a sors, ki az aki elsőként marja meg őket! Persze értjük, hogy miért próbálja megint saját bűneit és gonoszságát mások nyakába varrni a DK vezére, de ezt már sokszor eljátszotta. Még csak azt sem tudjuk erre mondani, hogy ügyes próbálkozás volt. A skorpió alkonya akkor jött el, amikor a tüntetések hatására távozott a kormány éléről. Azóta egy béka sem veszi a hátára!