Botrány az I. kerületben: ami a kampányban fontos volt V. Naszályinak, hatalmon már nem annyira. Naszályi Márta választási programjának ékköve volt, hogy majd rendet rak bérlakás-ügyben az I. kerületben. Azonban a megválasztása óta eltelt szűk három évben ebből semmi sem látszik.

Naszályi Márta mindenáron rendezni akarta ígéretei szerint a Várnegyedben lévő bérlakások helyzetét. Több interjúban is beszélt arról, hogy tarthatatlan állapotok vannak, a kerület rosszul jár, ám ő polgármesterként majd rendet rak. Tavaly év végén az Országgyűlés módosította a lakástörvényt, melynek köszönhetően azok, akik öt évnél régebbi bérlői az I. kerületi önkormányzatnak, jogosultak lettek arra, hogy megvásárolják a lakásokat. A kerületvezető finoman szólva sem rajongott a módosításért, a lakók pedig nem először borulnak ki az önkormányzat hozzáállásán.

Mindenesetre a törvény kimondja: a vételi igény benyújtását követően bizonyos időkereten belül az önkormányzatnak ajánlatot kell tennie.

Akadnak olyanok, akik a törvénymódosítás után egyből jelentkeztek, de a mai napig nem kaptak ajánlatot, a határidő pedig már lejárt.

„Polgármester asszony mindig mindent megígér, csak a szándékot igazoló tettek maradnak el. Rosszabb esetben épp az ellenkezőjét teszi” – közölte a Mandinernek Böröcz László, országgyűlési képviselő, a Budavári Fidesz elnöke

A kormánypárti politikus megjegyezte, a bérlők esetében ilyen egyszer már előfordult, hiszen V. Naszályi Márta a 2019-es kampányban megígérte, hogy a bérlők megvásárolhatják a lakásaikat, majd a megválasztása után kiderült, hogy inkább lakbért akar emelni, nem pedig eladni. Szavai szerint láthatóan csigalassúsággal halad a lakások felmérése és a szükséges adminisztratív munkák elvégzése.

„Ennek két oka lehet: egyrészt a valódi szándék hiánya, illetve hogy a Budavári Önkormányzat működése komoly problémákkal küszködik a baloldali pártok folyamatos belső viszályai miatt”– fogalmazott, majd úgy folytatta,

ez abból is látszik, hogy folyamatosan felmondások vannak a kulcspozíciókban.

Böröcz László szerint sokat elmond, hogy általában nem elküldték őket, hanem önként álltak fel, vélhetően a városvezetés alkalmatlansága és agresszív vezetési stílusa miatt, legutóbb épp erre hivatkozva mondott fel – nyilvánosan – a kulturális vezető is.

A Mandiner az illetékeseket egyelőre nem érte el.

Forrás és teljes cikk: mandiner.hu

Kiemelt kép: MTI