Szombaton hajnalban egy holttestet találtak Budapesten a Ferenc körúton. Sajtóértesülések szerint a férfi egy illegális bevándorló volt, akit egy embercsempész dobott ki a gépjárművéből.

Az RTL Híradó szerint egy harminc éves menekült férfit dobtak ki egy kilenc személyes furgonból, amiben csaknem harmincan – az RTL információi szerint indiaiak és pakisztániak – utaztak. Egy szemtanú az RTL Híradónak elmondta, egy közeli boltba indult, amikor észrevette a két mentőt, és a rendőrautókat. Annak is szemtanúja volt, hogy újraélesztették a férfit.

– A mentős beküldött, mondta, hogy mindenki menjen el, nem szabad nézelődni. Utána meg mire kijöttem, már bele volt rakva fekete zsákba – mesélte.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az RTL Híradónak azt mondta, egy másik sérültet is elláttak: – Egyiküknél sajnos nem lehetett életmentést sikeresen végrehajtani, helyszínen életét vesztette. A másik férfi lábsérülést szenvedett, őt helyszíni ellátás után baleseti osztályra vittük.

Az egyik közeli üzlet munkatársa az RTL-nek azt mesélte, egy ismerőse kislányaival végignézte, ahogy több ember kiszállt a furgonból és a férfit csak úgy kirakták az út szélére. Miután az eszméletlen férfit kilökték, tovább mentek, aztán újra megálltak és a többiek is kiszálltak. Közülük került egy férfi kórházba, társai szétszéledtek a városban. A rendőrök egyelőre csak egy rövid közleményt adtak ki arról, hogy segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoznak.

Forrás: PestiSrácok

(Címkép: police.hu)