A berlini Tempelhof-Schöneberg kerület szociáldemokratái a hétvégén kitalálták, hogy fontos lenne már a hétéves gyermekek számára is lehetővé tenni, hogy – akár még a szüleik beleegyezése ellenére is – megváltoztathassák keresztnevüket és a nemüket.

Ehhez pedig az un. közlekedésilámpa-koalíció (Ampel-koalíció) benyújtott önrendelkezési törvényt módosítanák, melybe ezt a szélsőliberális intézkedést is belevennék.

„A kiskorúaknak hétéves koruktól kezdve maguknak kellene nyilatkozniuk a névváltoztatásról és a nemi bejegyzésről.” – követelték.

Az önrendelkezési törvény jelenlegi tervezetében az szerepel, hogy a kiskorúak 14 éves kortól dönthetnek saját maguk a keresztnevük és nemük megadásáról, de ennél még szükséges a szülők beleegyezése. Ezt az életkort vinni le drasztikusan az SPD politikusai.

A benyújtott javaslat a „Transz felszabadítás most” nevet viseli, melyen a szülőket is megemlítik. A dokumentumban az áll, hogy meg kell vizsgálni, a transz gyermekek gyámjai kötelezhetők-e arra, hogy tanácsadáson vegyenek részt.

Forrás: 888.hu

Kép: DailyMail