Sérülteket látott el, majd a november 4-i sebesüléséig részt vett a fegyveres harcokban is a szeptember 14-én elhunyt Wittner Mária. A jövőben egy csepeli park viseli az 1957-ben a kommunisták által halálra ítélt politikus nevét.

Wittner Mária volt fideszes országgyűlési képviselőről, Csepel díszpolgáráról nevezik el a volt Görgey iskola helyén álló megújult parkot – jelentette be csütörtökön Borbély Lénárd. A  XXI. kerületi Fidesz–KDNP-s polgármester a döntés kapcsán arról beszélt, az 1956-os forradalom hőse rengeteg szenvedésen ment keresztül, mindazonáltal életútja példája a feltétel nélküli haza- és szabadságszeretetnek, a bátorságnak és a meg nem alkuvásnak.

Egyszerre volt a kommunizmus áldozataira való emlékezés velünk élő történelmi jelentőségű személyisége, és „egy törékeny asszony, megtörhetetlen tiszta erkölcsiséggel és mély hazaszeretettel” – fogalmazott a csepeli polgármester. Az önkormányzat közleménye szerint Wittner Mária néhány nappal ezelőtti halála pótolhatatlan veszteség, ezért döntöttek úgy, hogy örök emléket állítanak 1956 hősének. „Annak az embernek, aki – meggyőződésem szerint – példakép a jelen és az utánunk jövő nemzedékének, mert nemes lelkű, igazhitű és hazájához hűséges tudott maradni mindhalálig” – fogalmazott a polgármester.

Forrás: Magyar Hírlap

Kiemelt kép: Wikipédia