Úgy tűnik az európai embereknek kezd elegük lenni az elszabaduló energiaárakból, az inflációból és a szankciókból és a hétvége folyamán

Párizsban, Berlinben és Bécsben is az utcára vonultak tiltakozni.

Berlinben az Alternatíva Németországért (AfD) a német parlament előtt rendezett demonstrációt az elszabaduló árak miatt. Tino Chrupalla, az AfD társelnöke az Oroszországgal szembeni szankciók feloldását követelte, és lemondásra szólította fel Robert Habeck gazdasági minisztert meggondolatlan politikája miatt, amellyel Moszkva helyett a német lakosság ellen indított háborút. Chrupalla azt állította, hogy „a gáz ára akkor lesz újra normális, ha olcsó gázt vásárolunk Oroszországtól”, mondván, hogy a gázvásárlás az Egyesült Államoktól és az Egyesült Arab Emírségektől, ahogyan azt Németország tervezi, erkölcsileg ugyanolyan kétes.

Bécsben az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) indított tüntetéssorozatot, hogy tiltakozzon a kormány tétlenség„ ellen az emelkedő energiaköltségek kezelésében. A demonstrálók a magas benzin-, villany-, gáz- és az élelmiszerárak miatt is felemelték a szavukat, az adókat és az inflációt is ellenzik.

Párizsban sem telt eseménytelenül a hétvége. A francia fővárosban a demonstrálok ráadásul szintet is léptek, ugyanis egyenesen azt követelték, hogy az ország lépjen ki a NATO-ból.

Forrás: 888.hu