Gyurcsány Ferenc agyszüleménye (igaz, ez is koppintás), az árnyékkormány, amellyel megajándékozta feleségét. Ezzel selyemzsinórt küldött a DK-tól a többi ellenzéki pártocskának.

A vicces „találmány” jól jellemzi az ellenzék súlyos vereségének országgyűlési választások utáni tétova lépéseit. Politikai labirintusból keresik a kiutat úgy, hogy elfogadott vezérük kolomppal a nyakában ahelyett, hogy elbujdosna, továbbra is élükön csörömpöl. A magát éceszgébernek tartó volt miniszterelnök állandóan „készül”, nem látja be, hogy ebben az országban ő már pótvizsgát nem tehet.

Felejthetetlen tettei, a Kádár-korszakhoz hasonlóan, az országrontók közé emelték. Nem kicsit, nagyon! Amihez nyúlt, ott kő kövön nem maradt. A magyar polgárok többsége szerint szégyenpadon lenne a helye. Ezzel szemben az elmúlt 12 évben semmit sem tanult, de felejt. Emlékezetkiesése egyedülálló. A porcelánboltba bekerülő elefánt sem okozhat annyi kárt, mint a bukott politikus és miniszterelnök az általa bitorolt időszakban.

Szerencsére a magyarok vallják, hogy még egyszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni (Hérakleitosz). Gyurcsány vagy neje, mindegy, nyolc éven át rendezett cirkuszuk pótolhatatlan veszteséget okozott hazánknak. Az általuk kínált „új” forrás tudjuk, hogy szennyezett, nemhogy folyó lesz, de patak sem.

A legitim kormány és polgárságunk nagy többségének feladata, hogy az úgynevezett árnyékkormány fondorlatos, hazug megnyilvánulásaira korrekt válaszokat adjon. A CÖF-CÖKA szellemi honvédői üzenik „készülünk”. Civil szakértői kabinetünk tükröt állít az eltorzított, hazugságokkal spékelt, általuk igazságnak tálalt, pártpolitikai érdekeket szolgáló zavaros felvetésekre. Az őszödi beszéd folytatására nincs szükségünk.

Csizmadia László
a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke