Rendőrök csaptak le október 21-én Herczeg Zoltán ismert divattervezőre.

A férfi letartóztatását vasárnap elrendelték, mivel lakásán jelentős mennyiségű kábítószer-gyanús anyagot találtak – tudta meg a Magyar Hang. Egy hónapra, vagyis november 23-ig rendelte el a bíróság Herczeg Zoltán divattervező letartóztatását. Az ok: ne befolyásolhassa az ügy más érintettjeit. Ez még nem végleges, mert az ügyész és az egyik ügyvéd is fellebbezett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnapi ülésén egy hónapra – 2022. november 23-ig – elrendelte egy személy letartóztatását, egy további személy letartóztatására vonatkozó ügyészi indítványt pedig elutasított egy büntetőügyben, amelyben mindkét terheltet kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják – ezt közölte a Magyar Hang megkeresésére a Fővárosi Törvényszék.

Mint közölték, az ügyészség mindkettőjük esetében kábítószer-kereskedelem miatt a letartóztatást kérte, a védők ugyanakkor az ügyészi indítvány elutasítását és enyhébb kényszerintézkedés elrendelését szerették volna. A bíróság szerint pedig a kényszerintézkedés elrendelésének feltétele csak az egyik terheltnél állt fenn: esetében megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt jogellenesen befolyásolna.

A törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság az egyik terheltnél kábítószer-kereskedelem bűntettének, míg a másiknál csupán kábítószer-birtoklásának megalapozott gyanúját állapította meg. A lefoglalt kábítószerek közül ugyanis csak az egyik gyanúsítottnál talált 100 gramm marihuána kapcsán merült fel az, hogy nagy valószínűséggel meghaladja a csekély mennyiséget. A végzés nem végleges, mivel azzal szemben az ügyész, illetve az egyik gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be.

A divattervező a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során.

Forrás: Magyar Hang

Kép: Facebook