„Elképesztő ahogy az ukránok számolnak” – tette hozzá a szakértő ahhoz, hogy drasztikusan több kárról számolnak be az ukránok, mint az amerikaiak.

Nógrádi György külpolitikai szakértő újfent az Ultrahang vendége volt. A professzor elmondta, hogy Ukrajna 2023-ban védelmi kiadásokra a GDP 18,9%-át fordítja majd, miközben Európa ennek a töredékét, alig 2%-ot.

„Ukrajna nem tud létezni nyugati támogatások nélkül” – szögezte le Nógrádi, majd megosztotta, hogy az amerikaiak a kárfelmérésük során 350 milliárd euróra becsülték a kárt, míg az ukránok 750 milliárd euróra becsülték azt. Szerinte az ukránok 400 milliárd eurót szeretnének „lenyúlni”. „Elképesztő ahogy az ukránok számolnak” – tette hozzá.

Beszámolt arról is Nógrádi, hogy az ukrán külügyminiszter szerint aki békéről beszél, az fejezze be, mert Ukrajnának nem a fegyverszünet vagy a béke a célja, hanem az oroszok feletti győzelem. „Azt látom, hogy ma az oroszok sem a realitások talaján állnak, de félek attól, hogy az ukránok azt nem tudják, hogy mi a realitás.”

„Február 24 a háború kezdete. Januárban rendel a Von der Leyen 120 hajónyi palagázt. Honnan tudta, hogy kitör a háború? Hogy mert palagázt rendelni az európai ár 7-8-szorosáért? Ezek elképesztő kérdések…” – osztotta meg a költői kérdéseit Nógrádi. „Ezekre ember nem mer válaszolni. […] Milyen döntéseket fog hozni Von der Leyen a mai legfontosabb európai politikai kérdésekben, akkor, amikor a családja az USA-ban él, akkor, amikor bejelentette, hogy az ő titkárságán amerikaiak dolgoznak? Az amerikai elnöki hivatalba európai nem teheti be a lábát…” – fejtette ki kétkedését a professzor.

Európa egyre inkább alárendelt szerepet játszik” – szögezte le.

Forrás: Mandiner

Kép: Szekesfehervar.hu