Ezt a mondatot egy EU –s spanyol képviselő mondta, aki évekig azért küzdött, hogy a brüsszeli parlamentben Betlehemet állítsanak fel. Óriási eredmény, hogy ez végre sikerült hosszú évek küzdelme után abban az intézményben, amelyik még Alkotmányából is kihagyta a keresztény értékek említését, és mára már vitathatatlanul a keresztény értékektől elhajló, értéktelen neoliberalizmus talaján működik. Immár legfőbb törekvése a homoszexuális és LMBTQ jogok érvényesítése, valamint a genderlobbi. Ezt kéri hazánktól is számon Brüsszel, és mivel nem teljesítjük, visszatartja a nekünk járó pénzeket, azaz szankcionál bennünket. Isabel Benjumea, az EU spanyol képviselője tehát óriási eredményt ért el, amikor társaival együtt felállította a Betlehemet Brüsszelben, mely a Jézus születésére való várakozás jelképe, keresztény szimbólum. Az alkotást Spanyolországból hozták, a murciai Jesús Gricán kézműves mester készítette, akinek művét európai országokban és Ázsiában is felállították- írja a katolikus.hu. A spanyol képviselő azzal érvelt, végül eredményesen, hogy „Európát nem lehet megérteni keresztény gyökerei nélkül”. Első próbálkozása sikertelen volt. Az indok szerint, a születésjelenet olyan vallási tartalmat hordoz, ami sértő lehet, az EP elnöki hivatala szerint. De Benjumea azt mondta, hogy sem Európa történelme, sem kultúrája, sem művészete nem érthető a kereszténység nélkül, de az EU politikai projektjét sem érthetjük meg a keresztény humanizmus nélkül. Európa történelmi öröksége nem sértő, a világon a legtoleránsabb, legszabadabb, legvirágzóbb társadalmak mind keresztény gyökerekkel rendelkeznek.

Mennyire igaza van, ugyanis a liberális humanizmus, ami tombol a világban, mind a keresztény humanizmusból jön. A probléma csak az, hogy a humanizmust megtartották, de a keresztény értékeket elvetették. A humanizmust mindenre kiterjesztették, miközben figyelmen kívül hagyták a jó-rossz, igaz-hamis értékkategóriákat, éppen ez az ideológia lett mára a Nyugat veszte. Keresztény gyökerekből indul ki, mert humánus minden kisebbség iránt, csak ezt már túltolta, illetve értéknélküliség, relativizálás, az igaz-hamis egybemosása jellemzi. Így került előtérbe a férfi és nő teremtett nemi identitástól való eltérés, a gender propaganda, az LMBTQ jogok agresszív erőltetése az élet minden területén.

Így fordulhat elő, hogy az EP és Tanács éppen a gender ideológiát akarja becsempészni a nők elleni erőszak irányelveinek farvizén. A CitizenGo trójai falónak nevezi a gender ideológia szókészletének törvényesítésére tett agresszív lépéseket, a nők elleni erőszak projekt kebelében. Miután az Európai Tanács Isztambuli egyezményét több tagország nem iktatta érvénybe, most másként próbálkoznak az ideológia becsempészésére. Ennek az ideológiának alapja a liberális humanizmus, a kisebbségek abszolút védelme, ám elkanyarodva immár a keresztény humanizmus örökségétől, és a valóságtól is.

A javaslat a nők elleni erőszak címszó alatt, büntetőjogi szankciókat ír elő a gender alapú online bűnözéssel kapcsolatban, ami azok ellen fordítható, akik nem értenek egyet a gender ideológiával-foglalja össze a CitizenGo.

Az irányelv szerint férfiak is tartozhatnak a nők csoportjába. Transzgender nőkről beszélnek, ami a gender ideológia szerint a magukat nőnek gondoló férfiakról szól. Még részletezi is az előirányzat: „Különösen a leszbikus, biszexuális, transznemű, nem bináris, interszexuális és queer nők… Súlyosbító tényezőnek számít a nők elleni erőszak, ha szexuális irányultságukban, gender identitásban, vagy gender kifejezésmódban alapuló megkülönböztetéssel párosul. Összhangban az LMBTQ személyek egyenlőségéről szóló 2020- 2025-ös időszakra vonatkozó stratégiával. Stratégiai céljai: homofóbia, mint „uniós bűncselekmény”, homoszexuális jogok minden európai országban, a gender ideológia bevezetése az iskolákban, a transznemű, interszexuális és nem bináris identitások elismerésének javítása. Gender szempontok érzékeny kezelése, érzékenyítések a rendőrök, ügyészek, és bírók kiképzése. Mindez az EU célkitűzése, ezt tették hát a keresztény humanizmussal!

Nyugaton a börtönökben odáig fajult a dolog, hogy női csoportokba raknak be erőszaktevő férfiakat, akik azt vallják, hogy nőnek érzik magukat. Valamint személyes névmásokért elbocsájtanak állásokból, amely jelenség a szólásszabadság teljes megvonása. Orwell világa elevenedik meg, csak mert elhagyták a keresztény gyökereket és helyette új ideológiát alkottak az érték nélküli liberális humanizmust.

Európát tényleg nem lehet megérteni keresztény gyökerei nélkül, hiszen a liberális humanizmus is a kereszténységből jön, csak annak elfajulása, eltérés az értékektől.

„Adj tehát szolgádnak értelmes szívet, hogy ítélni tudja népedet, s megkülönböztethesse a jót és a rosszat, hisz ki tudná ítélni e népet, ezt a te hatalmas népedet?” (1Kir3,9)

Pók Katalin

Fotó: Első alkalommal állítanak fel betlehemet az Európai Parlamentben. Forrás: Miriam Lexmann EP képviselő Facebook oldala