Már több mint százezer szülő töltötte ki az oktatási konzultáció kérdéssorát december 1-je óta – mondta a kormányszóvivő szombaton a kormány Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy a kormány a fontos kérdésekben mindig kikéri az emberek véleményét, legyen szó az Oroszország elleni uniós szankciókról, az illegális bevándorlásról vagy a koronavírusról.

A legfontosabb kérdések között vannak a gyermekeinket érintő kérdések, így a gyermekvédelem vagy az oktatás ügye – tette hozzá, jelezve, hogy az oktatási kérdőívsorozatban, amelynek első két körében a pedagógusok véleményére voltak kíváncsiak, most a szülők véleményét várják.

„Hiszen mi, szülők ismerjük a legjobban a gyermekeinket, látjuk, hogy az iskolából hogyan érkezik haza, együtt tanulunk, így látjuk, hogyan lenne érdemes változtatni az oktatási rendszeren” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

Kitért arra, hogy a kiküldött ívek érintik a leckeírásra fordított időt, a magánórákat, de az iskolai értékelést is.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy minden szülő véleménye számít, ezért arra biztatott mindenkit, hogy december 15-ig éljen a lehetőséggel.

Forrás: Origo

Kiemelt kép: Miniszterelnöki Kabinetiroda