Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt – közölte a helyi rendőrség. A bűnöző előzőleg megölte az anyját.

Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet „átláthatatlansága” miatt sokáig nem lehetett tudni, hány embert ejtettek túszul. Az viszont hamar kiderült, hogy a bevásárlóközpontot kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt pedig bezárták.

A rendőrség közlése szerint a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták. Thomas Geithner rendőrségi szóvivő délben hivatalos sajtónyilatkozatot adott ki a drezdai túszejtéssel kapcsolatban. A Radio Dresden információi szerint ebben az áll, hogy a túszejtésnek köze van egy 62 éves nő halálához, akinek a holttestére egy lakásban találtak rá.

Kiderült, hogy a nő 40 éves fia a túszejtő, akinek fegyvere is van. Majd az is kiderült, hogy a túszejtő gyilkolta meg a saját anyját.

Szakértőkkel konzultáltak a rendőrök és megpróbálták elérni, hogy önként adja fel magát azzal együtt, hogy elenegedi a túszokat is. Telefonon tartották a kapcsolatot a férfivel, aki egy helyiségben barikádozta el magát. Azt írták, reggel 8 óra 30 perc körül ment be a fegyveres a drezdai központi pályaudvar melletti épületbe, ahol lövések is eldördültek.

13 óra előtt pár perccel ért véget az akció, amelyet a túszok kiszabadítására indítottak a drezdai rendőrök. A férfit elfogták, két ember, mindkét túsz, sértetlenül kiszabadult.

A helyi rendőrség Twitter oldala szerint nincs már veszélyhelyzet. A belváros lezárását feloldották, a bevásárlóközpont viszont egyelőre nem nyit ki.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, a Radio Dresden oldalára kitett friss fotókon látszik,

hogy egy kisfiú volt az egyik túsz. Azt írják, orvosi megfigyelés alatt tartják őt és a másik túszt is.

Kiderült, hogy a túszokat csak úgy tudták kiszabadítani a rendőrök, hogy a túszejtőt megsebesítették. Twitter oldalukon azt írják, hogy a 40 éves fegyverest megműtötték, de nem élte túl, belehalt a sérüléseibe.

Forrás és teljes cikk: Origo

Kiemelt kép: radiodresden.de