Most, karácsony idején különösen fontos, hogy itt, a keresztény Magyarországon is gondoljunk rá: a keresztény vallás lett a világ legüldözöttebb vallása. Vannak országok, ahol keresztények milliói most is csak titokban vagy a véres terrortámadásoktól való félelemben ünnepelhetik a karácsonyt – hívta fel a figyelmet Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára egy Facebook-videóban.

Azbej Tristan a videóban elmondja, a nyugati országokban fizikailag ugyan még nem fenyegetik a keresztényeket, de a keresztény vallás és kultúra elleni támadás már elindult: nem szívesen látják a karácsonyi hagyományokat, átnevezik ezeket és még a boldog karácsonyt köszöntést is betiltanák.

Magyarország továbbra is élen jár a keresztény kultúra és az üldözött keresztények védelmében. Továbbra is azt valljuk, hogy meg kell védeni Európa keresztény kultúráját és nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol baj van – emelte ki az államtitkár, majd felsorolta idén a Hungary Helps programmal segítséget nyújtottak a terroristák által támadott afrikai híveknek, és együtt ünnepelhették meg az iraki keresztényekkel, hogy az Iszlám Állam által elpusztított iskolájuk helyett új épülhetett.

forrás: Vasárnap.hu