A közösségi médiában felbukkanó dokumentumok szerint Eva Kaili, a korrupcióba keveredett EP-képviselő és családja Panamában vezetett számlájára is érkezhetett pénz Katarból. A húszmillió eurót több részletben, a szülei bevonásával kaphatta meg a korábbi szocialista EP-alelnök. Kaili ügyvédje hamisnak nevezte a dokumentumokat, és ügyfele ártatlansága mellett állt ki.

A görög pénzmosás elleni hatóság elnöke, Haralambosz Vurliotisz sürgős kérelmet intézett a panamai hatóságokhoz, egy mintegy húszmillió eurós összeg átutalása kapcsán, amelyet Katarból egy olyan számlára küldhettek, amely – az ügynökség szerint – Eva Kaili vagy családja birtokában áll – hívta fel a figyelmet a brüsszeli Politico hírportál. A lap emlékeztet arra, hogy a közép-amerikai ország adóparadicsom hírében áll, ahol a pénzügyi átláthatóság súlyos hiánya fedezhető fel.

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt korábban, a szocialista európai parlamenti képviselőt, Evai Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként. A rendőrség közlése szerint csaknem 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban az ügyben végrehajtott házkutatások során. Röviddel Kaili letartóztatása után a görög pénzmosás elleni hatóság befagyasztotta a politikus és családja összes vagyonát. Az EP-képviselőt jelenleg Belgiumban, a hareni börtönben tartják fogva, ártatlannak vallotta magát a korrupciós ügyben, sőt fellebbezett a belga bíróság által elutasított szabadlábra helyezési kérelme ügyében is.

A Magyar Nemzet teljes cikke itt olvasható.

Kép: MTI/AP