Lelki adoptálók egyházmegyei találkozóját tartották a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmise keretében tettek fogadalmat mindazok, akik vállalták, hogy kilenc hónapon át naponta imádkoznak egy veszélyben levő magzatért.

A találkozón Varga Péter esperes, plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Udvardy Márton és Udvardyné Tóth Lilla, a Kaposvári Egyházmegye életvédő referensei beszéltek röviden a lelki adoptálás hátteréről és módjáról. Az est folyamán több tanúságtétel is elhangzott, mely mind azt erősítette meg, mekkora ereje van az imának. A megjelentek együtt mondták el a lelki adoptálás napi imáját és a tized rózsafüzért. A Kaposvári Egyházmegye különböző pontjairól érkeztek a jelenlévők, a szentmise előtt minden résztvevő egy kis ajándékot kapott a szervezőktől. Szentbeszédében Varga Péter kiemelte, az aprószentek emléknapján szeretnék felhangosítani azoknak a gyermekeknek a hangját, akiket nem engedtek megszületni.

Az Egyház szentként tiszteli őket, mert bár szavukkal nem vallhatták meg Krisztust, mégis helyette haltak meg. Másnak a gyűlölete, zsarnoksága, kénye-kedve miatt

– emelte ki Varga Péter. Az esperes ugyanakkor hangsúlyozta, hogy amikor kimondjuk, hogy az abortusz halálos bűn, tesszük ezt annak tudatában, hogy van bűnbánat és megbocsátás. A szentmise keretében többen tettek ünnepélyes fogadalmat, hogy kilenc hónapon át imádkoznak egy veszélyben levő magzatért. Az esemény szerény agapéval zárult, amelyen a különböző településekről érkezőknek lehetőségük volt megismerkedni, kötetlenül beszélgetni is.

Forrás: vasarnap.hu

Kiemelt kép: Facebook